Politietterforsker etter dopingrazzia i Trondheim:

- Med det jeg vet ville jeg ikke latt tre av de pågrepne delta i fitnesskonkurranser

Det ble funnet flytende doping og tabletter på tre av de fem som ble pågrepet etter fitness- og bodybuilderkonkurransen Kaliber Open på Scandic Lerkendal i Trondheim.

Etterforskningsleder John Torger Konstad ved Sentrum politistasjon er fornøydmed aksjonen politiet gjorde mot fem utøvere i forkant av fitness- og bodybuilderkonkurransen Kaliber Open på Scandic Lerkendal i Trondheim.  Foto: VEGARD EGGEN

Saken oppdateres.

I etterkant av politiets dopingrazzia mot Kaliber Open fredag kveld - hvor fem personer ble og fortsatt er siktet for dopingbruk - har arrangør og to av de pågrepne kommet med krass kritikk av politiets fremgangsmåte.  Arrangøren lot også alle fem starte i konkurransen selv om de er siktet i dopingsak.

Her pågripes fem personer under en politiaksjon på Kaliber Open 2016

Mye penger og forberedelse

- De garanterte oss at de er uskyldige, og det er de jo inntil det motsatte er bevist. Når de da har forberedt seg i mange måneder og brukt mye penger på å stille i denne konkurransen er det klart vi valgte å la dem delta. Dersom politiet hadde informert oss om eventuelle funn hos enkeltpersoner ville vi valgt å utestenge disse fra konkurransen. Det skjedde ikke, sa daglig leder av Kaliber gym, Thomas Hjelde Thoresen, som var arrangør av Kaliber Open til Adresseavisen søndag kveld.

Den vurderingen ville ikke politietterforsker Jon Konstad ha gjort. På tre av de fem pågrepne ble det funnet tabletter, og på én av disse ble det også funnet flytende doping ifølge etterforskeren.

- Det er rett at de siktede ikke er dømt, og politiet har heller ingen mulighet til å varsle arrangør direkte. Men med det jeg vet ville jeg ikke latt disse tre starte i konkurransen. Samtidig sitter jeg på kunnskap som arrangøren ikke har, sier han.

LES OGSÅ: Fant kondom med urin på fitnessdeltaker

Her pågripes fem personer under en politiaksjon på Kaliber Open 2016

- Små dopmengder forsvarer ikke behandling

Arrangør Thoresen sa til Adresseavisen i helgen at beslag av små mengder dopingmidler ikke forsvarer måten alle de uskyldige ble behandlet på. 

- Jeg synes det var en forferdelig opptreden av politiet. Det ble gjort ransakelser på rommene og brukt hunder i bilene. Personene som ble tatt med inn og måtte sitte på en celle på politistasjonen i flere timer opplevde det som ydmykende, sa Hjelde Thoresen, som også brukte ordet heksejakt i helgen om politiets opptreden.

Konstad sier at funnene sendes til Kripos for analyse, mens urinprøver som ble tatt av de fem pågrepne sendes til dopinglaboratoriet ved Aker sykehus i Oslo.

LES OGSÅ:  Ni dopingtatt under NM i kroppsbygging og fitness

Ulovlige tabletter

- Vi håper å få svar fra Aker innen to-tre uker, mens det vil ta lenger tid før vi får svar fra Kripos, sier Konstad.

- Er det bare doptabletter?

- Noen tabletter er nok kosttilskudd, men vi er ganske sikre på at det er ulovlige tabletter også. Ikke mange, men tabletter som utøvere ikke har lovlig tilgang til, sier Konstad, godt fornøyd med aksjonen

Når resultatet er kjent, og såfremt det er positive prøver, vil politiet varsle Antidoping Norge som igjen vil varsle Norges kroppsbygger- og fitnessforbund (NKF).

Daglig leder av Kaliber gym, Thomas Hjelde Thoresen, 
        
            (Foto: Frank Lervik)

Daglig leder av Kaliber gym, Thomas Hjelde Thoresen,  Foto: Frank Lervik

På forsiden nå