Hun reagerte sterkt på disse opplysningene.

- Det er helt forferdelig å tenke på at noe slik kan ha foregått, spesielt når du selv er forelder. At så unge barn blir utsatt for dette, og er en del av dette. Vi må nå jobbe for å komme til bunns i hva som har skjedd. Samtidig må vi gi all den støtte som er nødvendig til barna som har vært involvert, sier Ottervik.

SFO og skole

Som Adresseavisen fortalte torsdag kveld, etterforsker politiet seksuelle krenkelser som skal ha foregått mellom elever i en klasse i småskolen i Trondheim. I tillegg skal det også ha foregått vold og mobbing. Adferden skal ha skjedd både på skolen, på SFO og i fritiden.

- Flere barn har opplevd krenkelser, men det kan tyde på at noen har vært mer utsatt enn andre, uttalte rådmann Morten Wolden.

Han karakteriserte saken som krevende både for barna, skolen og foreldrene. Torsdag kveld ble foreldrene både på det aktuelle trinnet, og ved hele skolen, orientert om saken.

- Fryktelig alvorlig

Saken ble kjent etter at et barn fortalte en voksen om dette før påske.

- Jeg ble varslet før påske, og vi vurderte å orientere formannskapet allerede da. Men på grunn av at vi ikke hadde oversikt over saken, ble vi anbefalt av politiet å vente, sier Ottervik.

Tirsdag ble formannskapet orientert i et lukket møte.

- En blir rystet når en får høre om dette. Det er fryktelig alvorlig for barn og foresatte som nå blir involvert. Dette har et omfang som gjør at det er en helt spesiell sak, sier Ottervik.

Kontakttelefon

Før helgen opprettet kommunen en kontakttelefon som er bemannet døgnet rundt. Her kan barn og foreldre ta kontakt og snakke med noen i barne- og familietjenesten hvis de har behov for det.

- Det er viktig å signalisere tydelig til elever og foreldre at hvis det er noe, så må de komme til oss. De som har behov for å snakke med noen eller trenger veiledning, uansett om de er på trinnet eller på skolen, må de ta kontakt. Det er det viktigste budskapet nå. Vi setter på de ressursene som skal til, sier Ottervik.

Hun mener det er viktig å hjelpe elevene videre, og samtidig få dem inn i den ordinære skolehverdagen.

- Tabubelagt

- Dette er et trinn hvor det har vært et vanskelig læringsmiljø helt siden første klasse, barnevernet har vært koblet inn, og det har vært satt i verk tiltak. Har kommunen gjort en god nok jobb i å følge opp dette trinnet, når dette ikke er blitt oppdaget tidligere?

- Det må nesten Fylkesmannen finne ut av. Det er viktig at Fylkesmannen som kontrollinstans og faginstans får gå ordentlig gjennom hva som er gjort, og hva som burde vært gjort. Adferdsproblemene er kjent for kommunen. Men vi vet at det som handler om seksuelle overgrep, er veldig tabubelagt, og det kan gå lang tid før det kommer til overflata. Derfor er det ikke nødvendigvis noe overraskende at dette ikke er kommet frem. Det er mye skam og skyld knyttet til dette, og det er noe som det er vanskelig og belastende å fortelle om. Men hva som har skjedd i denne spesielle saken, vet vi ikke, sier Ottervik.

Kommunen har nå bedt Fylkesmannen ettergå om kommunen har håndtert saken godt nok.