Får 25 000 for å delta i EM for ungdomsbedrifter

Elevene ved Kristen videregående skole (KVT) som skal delta i EM i ungt entreprenørskap får også støtte av Trondheim kommune.

Saken oppdateres.

Formannskapet har vedtatt å bidra med 25 000 kroner for at de skal kunne reise til Sveits.

Fra før har ungdomsbedriften Hidepark, som har laget en ny type sykkelstativ, fått 75 000 kroner fra Miljøpakken og Trondheim Parkering.

Norges beste

EM-deltakelsen var klar da KVT-elevene tidligere i vår ble kåret til Norges beste Ungdomsbedrift 2016 under Norges Varemesse på Lillestrøm. De konkurrerte da med 74 ungdomsbedrifter som hadde kvalifisert seg til finalen blant 2000 deltakere landet rundt.

LES OGSÅ: Kåret til Norges beste ungdomsbedrift

Otterviks forslag

Forslaget om at kommunen skulle støtte EM-deltakelsen kom fra ordfører Rita Ottervik selv. – Dette betyr ikke at vi skal støtte alle som drar for å delta i et EM, sa Ottervik, og begrunnet forslaget med at produktet elevene har laget er rettet mot kommunal sektor, og er under utprøving av Trondheim parkering.

Dessuten er dette første gang en ungdomsbedrift fra Trondheim har gått til topps i denne konkurransen.

Sammenleggbart sykkelstativ

Hidepark er et sammenleggbart sykkelstativ for parkeringshus, som gjør at ledige bilparkeringsplasser kan utnyttes til sykkelparkering. Stativet kan enkelt vippes opp ved behov.

I juryens begrunnelse for å kåre KVT-gjengen som norgesmestre heter det blant annet: «Ungdomsbedriften har satt miljøutfordringer i sentrum. I nært samarbeid med sentrale, lokale aktører har de utviklet et funksjonelt og brukervennlig produkt som overbeviser juryen… Juryen er imponert over det brennende engasjement og den grunnleggende troen på eget produkt.»

På forsiden nå