– Dette er bare nok et eksempel på alvorlig forsøpling og miljøkriminalitet. De ansvarlige burde blitt tatt og stilt til ansvar, men det er vel vanskelig å få til, sier Trond Viset.

Han var lørdag ute og gikk tur i området ved vannreservoaret ved Ugla da han kom over det han antar er restene etter en fest.

Vannreservoar

– Det står igjen fire sofaer, et gulvteppe og massive mengder tomflasker. Og det rett ved et av kommunens vannreservoarer, forteller han.

– Det er et digert vannreservoar, men festen har tydeligvis vært i skråningen nedenfor, så det er vel ikke noen fare for drikkevannet skulle jeg tro.

For Trondheim Bydrift betyr dette ekstraarbeid på mandag.

– Det er trasig. Vi må jo rydde opp dette, og det er noe vi nok må ta på egen kappe, sier Børge Weiseth, vaktleder i Trondheim Bydrift.

Ingen anmeldelse

Han forklarer at de kan anmelde slike forhold, men at det ikke er noe poeng.

– Det blir bare en papirmølle, så det er ikke noe poeng i å legge så mye ressurser i det. Jobben med å anmelde noe sånt krever mer ressurser enn det gjør å bare rydde det opp selv.

Han påpeker at inntrykket de har av folk som bruker fellesområdene til alt fra turgåing til festing generelt er godt.

– De fleste tar med seg rasket sitt når de går, og som regel ser det veldig fint ut, men det er jo noen enkelthendelser som denne.

Mer rot

Dette er andre gang på en uke at turgåere kommer over restene av en fest. 18. mai kom en førsteklasse på tur over ødelagte sofaer og stoler, rester av et telt, russekort og mengder av søppel og tombokser ved Ferstadhaugen på Byåsen.

Der hadde rotet sitt opphav i en russefest, og dagen etter at førsteklassingene kom over stedet dro 20 til 25 russ oppover for å rydde opp etter seg.

Tidligere i mai ble turgåere ved Kyvannet møtt av knuste flasker, ølbokser, gruller og matrester etter det som da var årets varmeste dag.