Så mye gir Trondheim til årets TV-aksjon

I år er det Røde Kors som får nyte godt av kommunens bevilgning.

Årets TV-aksjon skal samle inn penger til mennesker som er rammet av krig og konflikt. Røde Kors står bak.  Foto: Scanpix

Saken oppdateres.

Søndag 23. oktober er det TV-aksjon, og i år er det Røde Kors som er mottaker. Som tidligere år har byaksjonsleder i Trondheim søkt om driftsstøtte, og som tidligere år foreslo ordfører Rita Ottervik at formannskapet bevilger 1,50 kroner per innbygger. Med 187.353 innbyggere per 1. januar i år vedtok formannskapet å gi 285 000 kroner som bidrag til aksjonen, i tillegg til 30 000 kroner i driftsstøtte.

LES MER: Stor giverglede for regnskogen

Flyktninger i Norge

Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden, mennesker som er rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Pengene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras.

Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.
 

På forsiden nå