Dette er de beste bildene fra mai

Se de ti beste bildene fra Adresseavisens fotografer i mai.

1.Plass Det skulle være en helt vanlig tur, gjort unna på noen timer, han skulle rekke en avtale med barna senere på dagen. Tur-retur Trondheim - Snillfjord. En knapp time opp til toppen. Ingar Strand har hoppet fra Midgarden minst 70 ganger før, et populært sted for basehoppere fra Trondheim. Denne gangen tok hoppet 4 timer. FOTO: THERESE ALICE SANNE 

2.Plass Ranheim slo Strømmen 4-1. Torgil Gjertsen kjemper inn 3-1 med hodet. Foto: RICHARD SAGEN,  

3.Plass Svartlamoen er bydelen hvor barna alltid finner noen å leke med, hvor naboer gjerne deler vaskemaskin og hvor salaten hentes fra grønnsakåkeren. Sari Nirvana Franco Serfass og hunden Dixzabor har mye plass å boltre seg på. FOTO: THERESE ALICE SANNE 

Island er kvalisfisert til fotball EM. Her i en kamp i Reykjavik, hjemmelaget KR vant kampen og feirer med fansen. FOTO: KIM NYGÅRD 

1. mai-markering. Tore Henriksen i andektig positur under det røde flagget og Internasjonalen. FOTO: GLEN MUSK 

Det er en brutal vegg. Tre meter tykk armert betong skulle holde de 16 ubåtplassene trygge mot engelske og amerikanske bombefly. Den er spekket med kalkutslag som danner strukturer som kan minne om isfosser og i noen tilfeller bokstaver. Foto: TERJE VISNES 

Landets største kunstgressbane har kostet drøye 21 millioner kroner – og ligger i Trondheim. 21.mai var det offisiell åpning av det som nå er landets største arena for amerikansk fotball, rugby, baseball, lacrosse og fotball. Sindre Kirkbakk spiller amerikans fotball for Nidaros Domers. FOTO: RUNE PETTER NESS 

Det var elefanten jeg kom for å se. Redd og fascinert holdt jeg hånda til mamma da den satte seg på baken og tuta med snabelen. Tjue år senere er det hest, katt og hund som løper over sagflisa. Det eksotiske er borte, men uansett , hva har egentlig en elefant i Meldal å gjøre? Foto: THERESE ALICE SANNE 

Det er bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan utrette musikalsk med en tuba. Hans første møte med tubaen i Støren skolemusikkorps, da han var elleve år gammel, ble alt annet enn hjertelig. - Jeg hadde drømt om å få spille trompet, men så fikk jeg beskjed om at jeg både var lang og stor, og vær så god, sa dirigenten - her har du tubaen din. Jeg hadde mest lyst til å slutte på flekken sier Odd Egil Rognslien. FOTO: KIM NYGÅRD 

Sindre Kirkbakk spiller på Nidaros Domers, når han kommer seg i dusjen, kjenner han flere skader. Blåmerkene kommer noen dager etter på. FOTO: RUNE PETTER NESS  

Hver måned kårer en utvalgt jury månedens beste bilde som har vært publisert på Adresseavisens plattformer. Juryen sier dette om vinnerbildet:

«Bilde skildrer en dramatisk hendelse, livet henger i noen tynne tråder. Basehoppet skulle vare noen sekunder. Fotografen har på en usminket måte klart å formidle alvoret i situasjonen.»

Har du lyst til å se hva som tidligere har vært månedens beste bilder, så finner du de her:

2016:

Her er månedens beste bilder i april

Her er  månedens beste bilder i mars

Her er månedens beste bilder i februar

Her er månedens beste bilder i januar

2015:

Her er månedens beste bilder i desember

Her er månedens beste bilder i november

Her er månedens beste bilder i oktober

Her er månedens beste bilder i august

Her er månedens beste bilder i mai

Her er månedens beste bilder i april

Her er månedens beste bilder i mars

Her er månedens beste bilder i februar

Her er månedens beste bilder i januar


På forsiden nå