Trodde de kjøpte Springsteen-billetter

Ble svindlet for 4 000 kroner på Facebook.

Ble svindlet: Mannen som svindlet Gunnar Berg og samboeren sendte dem bildet av billettene han påsto han hadde. Bildet har mannen hentet fra en annen annonse på nett. 

Saken oppdateres.

- Jeg er ikke så lett å lure, men jeg gikk rett på den der, sier Gunnar Berg til Adresseavisen. Han ler litt oppgitt over at noen har klart å svindle ham for 4 000 kroner.

Han og samboer Heidi trodde i forrige uke at de hadde vært så heldige og fått tak i fire billetter til den utsolgte Bruce Springsteen-konserten i Granåsen i juli.

Billettene fikk de aldri.

LES OGSÅ: Rune fikk mystisk hentelapp fra Latvia i posten

Vant billetter på basar

Dette hendte: I forrige uke etterlyste de billetter på konsertens Facebook-side, og de fikk kjapt svar.

- Han sa hva han het, at han bodde i Moss og at han hadde vunnet fire billetter på en basar. Det ringte noen bjeller, og vi tenkte at nå burde vi være på vakt. Men han var så overbevisende, sier Gunnar Berg.

Mannen var ifølge sitt profilbilde på Facebook i 60-årene, noe som passet inn i det bildet samboerparet fra Trondheim hadde fått av ham.

- Han kommuniserte på en gammelmodig måte, så det virket som om det var en eldre mann. I tillegg snudde han på hele situasjonen ved å si at han var redd for å bli utsatt for svindel selv, forteller Berg videre.

LES OGSÅ: Svindlere utgir seg for å være Skatteetaten

Kjøpte «paysafecard» til 4 000 kr

Mannen sendte et bilde av billettene han påsto han hadde. (Bildet har Berg i etterkant funnet ut er hentet fra en annen annonse på nett). Mannen overbeviste deretter paret om å skaffe seg «paysafecard» for å fullføre kjøpet. Slike kort får man ifølge Berg tak i på blant annet 7 eleven og Shell. Han kjøpte fire kort for til sammen 4 000 kroner.

- Vi satte inn penger på en konto vi trodde var sperret. Men han lurte oss til å sende ham bildebevis av kortene, og på dem står koden som trengs til å få ut pengene fra kortene.

Torsdag i forrige uke fikk de en melding på Facebook der mannen beklaget forsinkelsen. Han måtte få verifisert at han fikk pengene sine før han sendte billettene. Siden har de ikke hørt noe.


LES OGSÅ: Trønder fikk sms fra «Expert» om gratis tv - viste seg å være svindel

Advarer andre

- Etter noen dager så vi at noen andre hadde skrevet på Facebook-siden til konserten at folk måtte holde seg unna denne mannen. Da gikk det opp et lys for oss, sier Berg.

De forteller om sin historie fordi de ikke vil at mannen skal lure andre også. De skal anmelde saken til politiet, men anser pengene som tapt.

- Vi burde ha gjort ting annerledes, blant annet bedt mannen ta bilde av billettene sammen med ansiktet hans, og bedt om mer informasjon, sier Berg.

LES OGSÅ: NTNU-rektorens epost brukt i forsøk på svindel

På forsiden nå