Full sommerstemning på Fosenkaia i Trondheim før Anders Jektvik-konsert

Kombinasjonen lun kveldssol, blå himmel og trofaste fans ga maksimal hyggestemning på Fosenkaia i Trondheim, rett før Anders Jektvik gikk på scenen fredag kveld.

De to venninnene Svanhild (t.v.) og Gina fra henholdsvis Trondheim og Bjugn var godt fornøyde da Adresseavisen tok en tur langs Fosenkaia og loddet fredagsstemningen i kveldssolen utenfor Kafe Skuret.  Foto: Finn Walther

Saken oppdateres.

De to venninnene Svanhild og Gina fra henholdsvis Trondheim og Bjugn var godt fornøyde da Adresseavisen tok en tur langs Fosenkaia og loddet fredagsstemningen i kveldssolen utenfor Kafe Skuret der Anders Jektvik for andre kveld på rad spiller konsert. De to venninnene har begge sett Jektvik før og beskrev musikeren fra Hitra med varme ord.

- Det er selvfølgelig festmusikk, men han har en dybde, sier de. Spesielt tekstene treffer. Musikken er både behagelig og uhøytidelig, men ordene beskriver såre og gjenkjennelige tema fra hverdagslivet.

Gina, som både var på Elton John sist helg og som har sikret seg billett til Bruce Springsteens Boss-fest i Granåsen om noen uker, sier at hun har sansen for Åge, men at de har hørt på Jektvik-sangen «Rampa (Colan her)» under hele rekemiddagen tidligere på kvelden. Låten handler om en gang Jektvik var skulle varme opp for Åge på Rampa i Hommelvik i Malvik. Backstage, sammen med rockekongen Åge, synger Jektvik om da han sølte cola på gitarbagen til en sur Åge Aleksandersen.

- Vi håper jo han spiller den låta senere i kveld, sier de, men det beste akkurat nå er jo selfølgelig sola.

Adresseavisen huker tak i Jektvik rett før han skal på scenen og artisten som i fjor kom ut med sin tredje plate på like mange år virket selv til å glede seg til kvelden, en ekstrakonsert som ble satt opp på grunn av stort påtrykk etter billetter.

- I går spilte vi en god konsert. Jeg vil si det var torsdagsstemning. Folk holder litt tilbake. Nå er det fredag, været er perfekt og jeg har troen på at det blir litt mer hæla i taket i kveld. Det blir koselig med litt ekstra sprut, ler han.

Jektvik, som er festivalaktuell på en rekke scener i sommer, deriblant Steinkjerfestivalen for noen uker siden og Olavsfestdagene i starten av august, sier at han kjenner på en hjemmefølelse når han spiller i Trondheim.

- Jeg har mye kjentfolk i byen og det er jo mange øyværinger tilstede her i kveld, sier han mens det hoies fra bordene i bakgrunnen. Dette er en perfekt ramme, avslutter han foran den breddfulle uteserveringen noen minutter før han entrer scenen i det gule og solbadede båtskuret.

- I går spilte vi en god konsert. Jeg vil si det var torsdagsstemning. Folk holder litt tilbake. Nå er det fredag, været er perfekt og jeg har troen på at det blir litt mer hæla i taket i kveld, sa Anders Jektvik før han gikk på scenen fredag kveld. 
    
      (Foto: Finn Walther)

- I går spilte vi en god konsert. Jeg vil si det var torsdagsstemning. Folk holder litt tilbake. Nå er det fredag, været er perfekt og jeg har troen på at det blir litt mer hæla i taket i kveld, sa Anders Jektvik før han gikk på scenen fredag kveld.  Foto: Finn Walther

Kafe Skuret der Anders Jektvik for andre kveld på rad holder konsert. 
    
      (Foto: Finn Walther)

Kafe Skuret der Anders Jektvik for andre kveld på rad holder konsert.  Foto: Finn Walther

På forsiden nå