Båtkontroll i Trondheimsfjorden ga to advarsler for høy fart

Politibåten ga muntlige advarsler til fastsynderne.

Saken oppdateres.

Politiet melder på twitter klokken 18:12 at politibåten gjennomførte en kontroll i Kanalen i Trondheimsfjorden.

To båter fikk en muntlig advarsler på grunn av høy fart av.  16 båter ble kontrollert.

LES OGSÅ: Høysesong for ulykker til lands og til vanns

- De to båtene holdt høyere fart enn det som kalles styrefart, altså den nødvendige farten for å styre båt i kanaler og lignende begrensede områder. Politibåten reagerte da og det ble gitt muntlige advarsler, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Trøndelag politidistrikt.

Høy fart i Kanalen er ikke et nytt fenomen

– De kjører som galninger her ute. Det er fem knop fartsgrense i Kanalen, men det bryr de seg ikke om. Jeg har bedt om å få flytte båtplass fordi det er så urolig her, fortalte en mann fra en fritidsbåt i Kanalen til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Travel sommer for Redningsselskapet


På forsiden nå