Gjenbruk

Fant igjen savnet broderi 25 år senere

For 25 år siden etterlyste Kirsten Flaten et broderi hun hadde gitt i gave til Salem menighet. Ingen i menigheten visste da hvor bildet hadde tatt veien. Mandag fant hun broderiet igjen på et reportasjebilde i Adresseavisen.

Det var på dette bilde Kirsten Flaten for første gang på 30 år så igjen broderiet hun ga i gave til Salem menighet.   Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

For over 30 år siden ga Kirsten Flaten et broderi av Leonardo da Vincis «Nattverden» i gave til Salem menighet. Hun hadde brukt ett år på å brodere bildet som skulle henge i menighetens nye bønnerom.

Da menigheten for omtrent 25 år siden pusset opp, etterspurte hun bildet. Ingen kunne si hvor det var eller nøyaktig når det hadde forsvunnet.

Siden så ikke Flaten noe mer til broderiet før det på mandag dukket opp i en reportasje om gjenbruk i Adresseavisen.

- Plutselig så jeg broderiet igjen på et bilde i avisen. Det var mannen min som la merke til det, sier Flaten.

Skyndte seg ut til Heggstadmoen

Reportasjen i Adresseavisen var fra Brukom på Heggstadmoen gjenvinningsstasjon. Brukom er et gratis gjenbrukstorg hvor man kan levere inn ting man ikke lenger har bruk for, og der folk gratis kan ta med seg det de måtte ønske hjem.

- Vi kjørte rett ut til Heggstadmoen gjenvinningsstasjon i håp om at broderiet fremdeles sto der. Da vi kom frem fikk vi beskjed om at det nettopp var blitt hentet ut, sier Flaten.

LES OGSÅ: Stor interesse for å bytte, leie og donere klær

Signert med navn og årstall

Hun er rimelig sikkert på at det er hennes broderi som var på trykk i mandagens avis.

- For meg ser det ut som akkurat samme ramme som jeg kjøpte den gang. Bildet er også signert med navn og årstall på baksiden. Jeg vil med én gang kunne se på broderiene om det ikke skulle være mitt, sier Flaten.

Hun forteller at hun nå veldig gjerne ønsker å lokalisere bildet fordi hun kjenner noen som ønsker å bruke bildet i jobbsammenheng.

- Det er nok det broderiet jeg har brukt mest tid på. Grunnen til at det tok så lang tid var at broderiet var svært detaljert. Jeg la veldig vekt på ansiktsuttrykkene, sier Flaten.

LES OGSÅ: Cecilie de Lange har «svart belte» i bruktkjøp

På forsiden nå