Bakklandet «stenges» onsdag til torsdag

Asfalterer gatene før skieliten inntar gatene under Toppidrettsveka 2016.

Tom Christian Framnes (i gul hjelm) og Daniel Framnes i Veidekke jobbet med å legge asfalt på Bakklandet i fjor. Veidekke, som er hovedsponsor til arrangementet, står bak asfalteringen i år også. 

Saken oppdateres.

Torsdag starter Toppidrettsveka 2016. Arrangementet foregår over tre dager, torsdag til lørdag, først i Aure og så i Trondheim.

I forbindelse med forberedelser til rulleskiløpet stenges Brubakken for nedkjøring til Øvre Bakklandet, samt at Øvre Bakklandet stenges ved krysset til Lillegårdsbakken.

2015: Heidi Weng og Simen Østensen vant Toppidrettsveka sammenlagt.

Legger asfalt

Årsaken er at det skal legges et midlertidig asfaltdekke over brosteinbelegningen på Trondheim Torg og på Bakklandet, fra Gamle Bybru og opp til parkeringsplassen ved starten av Brubakken, samt langs Øvre Bakklandet.

Stengingen foregår fra onsdag morgen klokken 07 til torsdag ettermiddag klokken 17.

Mandag 22. august fjernes asfaltdekket, og da blir de samme områdene stengt fra klokken 09 og utover ettermiddagen.

- Det blir benyttet miljøvennlig asfalt, som Veidekke står for. De sørger også for å fjerne asfalten, vaske og gjøre rent etter seg på en ordentlig måte, sier arrangør og sjef, Harald Fladseth.

Petter og Tomas Northug

Omtrent 100 herreløpere og 50 dameløpere deltar i årets rulleskiløp. Blant annet kommer Petter og Tomas Northug, Didrik Tønset, Emil Jönsson, Therese Johaug og Heidi Weng.

Hele 12 nasjoner er representert.

Fullstendig deltakerliste finner du her.

I fjor møtte omtrent 30 000 publikummere opp. Arrangørene håper på det samme i år.

- I år er det en ekstra dag. Vi må jo utnytte det at vi har verdenseliten på ski i byen, sier arrangør og sjef, Håvard Sørli.

På forsiden nå