Trond Giske (Ap) er gjest i «OmAdressert»:

- Diskusjonen om Nidarø vil ikke bety så mye for valget

Aps nestleder Trond Giske har liten tro på at uenigheten i Trondheim rundt byggingen av en ny storbyhall på Nidarø vil bety noe for hvordan trønderne stemmer ved stortingsvalget neste år.

Saken oppdateres.

- Stortingsvalget 2017 vil først og fremst blir et veldig klassisk regjeringsvalg. De lokale sakene om byutvikling og storbyhall på Nidarø vil ikke spille så stor rolle nå. Men disse sakene kan spille en rolle når vi kommer til kommunevalget i 2019, sier Trond Giske i den siste utgaven av «OmAdressert» - Adresseavisens podcast.

LES OGSÅ: Meningsmåling for Trøndelag september 2016

Kaffen klar for KrF

Aps stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag utfordres også til å røpe nytt om Aps plan for å få KrF til å skifte side i norsk politikk.

- Vi samarbeider med KrF langs hele kysten i kommunestyrer og fylkesting. Ap holder kaffen varm, så får vi se om KrF stikker innom, sier Giske.

Denne ukas meningsmåling for Trøndelag viser at regjeringspartiene svekker sin posisjon, mens Ap, SV og Sp (i Nord-Trøndelag) har vind i seilene ett år foran valget. Trond Giske, politisk redaktør Tone Sofie Aglen og kommentator Terje Eidsvåg oppsummerer målingene sammen med journalist Harry Tiller.

Fraværsregler provoserer

Panelet oppsummerer også diskusjonen denne uka rundt de nye fravfærsreglene i den videregående skolen. Et relativt «voksent» panel er stort sett enige om at det må kunne stilles krav til ungdommen om å stå opp om morran og komme seg på skolen.

- Dette må være til å leve med. Det er ingen arbeidsplass som mener det er greit å komme og gå når du vil. Det må være greit med fraværsregler som bidrar til at elevene gjennomfører, sier Giske.

LES KOMMENTAREN: Elever og leger syter og klager over at samfunnet stiller krav

Slik lytter du til «OmAdressert»

Du kan strømme podcasten på din datamaskin ved å følge denne linken eller ved å klikke på bildet nederst i teksten.

Ønsker du å abonnere eller lytte til podcasten via iTunes kan du følge denne linken. 
Aps nestleder, Trond Giske, er gjest i denne utgaven av «OmAdressert». Tema er denne ukas meningsmålinger fra Trøndelag, fraværsregler i skolen og muligheten for en norsk Oscar.  
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

Aps nestleder, Trond Giske, er gjest i denne utgaven av «OmAdressert». Tema er denne ukas meningsmålinger fra Trøndelag, fraværsregler i skolen og muligheten for en norsk Oscar.   Foto: Joakim Slettebak Wangen

På forsiden nå