Skal vise frem Trondheim i L.A.

Dronefilm av trøndersk vinteridyll deltar på stor filmfestival i USA.

Dronefilm fra et vinterlig Trondheim er plukket ut til stor filmfestival i Los Angeles.

Saken oppdateres.

Etter kun ett år som dronepilot er André Hope klar for sin andre filmfestival med filmen «Winter in Norway». Filmen er tatt opp ulike steder i Trondheim fra desember 2015 til februar 2016.

SE FILMEN I VINDUET OVER

Magiske Nidelva

- Åpningen på filmen er fra Nidelva før snøen kom. Det var ganske magisk. På den tiden fløy jeg med kamera uten å ha skjerm på bakken, så jeg så ikke før etterpå hva jeg hadde fått filmet, forteller 43-åringen.

Fredag vises filmen i et eget droneprogram under Down Town Film Festival Los Angeles

- Jeg ble veldig glad over å bli plukket ut blant mange hundre innsendte bidrag. Det skjer nok ikke så ofte at trøndersk vinter blir vist for et stort publikum i Los Angeles, tror Hope.

Ikke fornøyd med filmen

Filmskaperen selv synes imidlertid ikke filmen er noe mesterverk.

- Da jeg lagde den fikk jeg frysninger. Jeg synes den var så bra. Nå ser jeg mye som jeg kunne gjort bedre. Jeg har jo blitt mye flinkere og fått bedre utstyr siden den gang. Men filmen har vel truffet noen likevel, ettersom den er blitt plukket ut til en såpass stor filmfestival, sier Hope. 

SE OGSÅ: Se Nidarosdomen fra lufta

Drar ikke til L.A

Til vanlig jobber han med salg og rekruttering. Dronefilmingen er kun en hobby. Tur til USA for å overvære festivalen blir det imidlertid ikke denne gangen.

- I februar vant jeg en dronefilm-konkurranse, der premien var at filmen ble vist på Times Square i 14 dager. Da måtte jeg nesten dra over å se det «live» også. Så årets USA-tur er unnagjort, men jeg håper på nye muligheter senere, forteller Hope.

Han startet med et lite stuehelikopter for ett år siden. Nå har André Hope oppgradert utstyret.   Foto: André Hope

 

Lager kystfilm fra Norge

Filmen som skal vises i Los Angeles til helgen var også med i en dronefilmfestival i Belgia tidligere i år.

- Da var jeg tilstede, og det var stort. Denne gangen må jeg nok nøye meg med tilbakemeldinger i ettertid. Jeg håper jo juryen kommer med tilbakemeldinger slik at jeg kan bli bedre, sier Hope. 

SE OGSÅ: Norsk dronevideo går verden rundt

- Har du nye prosjekter på gang?

- Jeg er nettopp ferdig med en kystfilm. Der har jeg blant annet vært å filmet i Søgne, der jeg kommer fra. I tillegg er det mange flotte dronebilder fra Atlanterhavsvegen og fra Hitra. 

Følg André Hope på Instagram her.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå