Her gjør bussjåføren tre feil

Bussen som passerte en bilkø etter RBK-kamp søndag gjorde en rekke feil.

Saken oppdateres.

- Det å holde bussruten er vel viktigere enn å hente hun som stod og ventet i busslommen, skriver en som kaller seg «Cars of Trondheim» på Youtube i en e-post.

Vedkommende filmet bussen som både kjørte på feil side av veien, hadde nødblinklysene på og som ikke stoppet for en ventende passasjer.

Se hva som skjedde da en bilist kom i feil kjørefelt i Bjørndalen

- Dette står ikke på kjøreplanen

Forbikjøringen skjedde i Klæbuveien i Trondheim like etter kampen mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal søndag. Stadion var nesten fullsatt med over 18 000 publikummere, noe som betyr lange og trege køer i for- og etterkant av kampen.

- Dette er ikke en video vi ønsker å se. Jeg har aldri sett noe lignende. Det er en manøver som ikke står på kjøreplanen, sier områdesjef Jon Karstein Frantzen i busselskapet Tide, avdeling Midt-Norge.

Han har snakket med sjåføren som kjørte bussen søndag kveld, og sjåføren forklarer at han gjorde en egen vurdering for å spare tid.

- Sjåføren beklager at han gjorde dette utradisjonelle valget, og ser i ettertid at folk kunne ha reagert på kjøringen. Han mente å ha god oversikt mot rundkjøringen, og da han hadde passert rekka med biler ble han lett sluppet inn i høyre kjørefelt slik at han kunne fortsette den ordinære ruta, sier Frantzen.

Sjåføren har også forklart at han satte på nødblinklysene fordi han gjorde en manøver som ifølge trafikkloven ikke er tillatt.

Les også: En mann i 70-årene nektet straffskyld da han møtte i tingretten tiltalt for å ha råkjørt på E6 under sykkelrittet Styrkeprøven 2014

Ingen framkommelighet under fotballkampene

Bussjåføren sier at han ikke har sett passasjeren som i videoen ser ut til å ville være med bussen.

- Han hadde uansett fått store problemer med å få på passasjeren, siden han kjørte på andre siden av veien, sier områdesjefen.

Det er ikke uvanlig at det blir mye kø og forsinkelser på bussrutene når det er fotballkamp på Lerkendal. Det er linje 3 og 8 som først og fremst blir rammet.

- Det er veldig dårlig framkommelighet når det er fotballkamper, men vi opplever ikke at sjåførene våre gjør noen krumspring for å komme seg fram i trafikken. Ruten skal kjøres slik det er lagt opp i kjøreplanen. Er det trafikale problemer så blir det forsinkelser, sånn er det, sier Frantzen.

Kampen på Lerkendal endte for øvrig 2 - 1 i Odds favør.

På forsiden nå