- Ikke alle har halloweenvenner

Maria og Tonje fra Trondheim arrangerer fest for ensomme barn og aleneforeldre.

Trondheimsdamene Maria Cassandra Røros og Tonje Renate Bratterud inviterer nok en gang til halloweenfest for barn som ikke har noen å gå sammen med.   Foto: Frank Lervik

Saken oppdateres.

I fjor inviterte Maria Cassandra Røros og Tonje Renate Bratterud ensomme barn til halloweenfeiring på Byåsen. Det ble en så stor suksess at de gjentar arrangementet i kveld.

- Mange barn har ikke så mange venner. Andre barn har kanskje foreldre med dårlig råd. Vi hjelper dem med å kle seg ut og går «knask og knep» sammen med dem, forteller Maria.

Se video: Tjuvstartet halloween på Voll gård

Var selv ensom som barn

Barna har meldt seg på via ulike grupper på Facebook. Hvor mange som kommer på kveldens fest er foreløpig usikkert.

- Det kommer barn og foreldre både fra Malvik og Melhus. Noen synes nok det er flaut å spørre om å få komme, men her er alle velkommen, understreker Tonje.

Se video: Sjekk hva folk kjøpte til halloweenkvelden

- Hvorfor gjør dere dette?

- Jeg hadde selv få venner når jeg var liten. Når andre gikk julebukk satt jeg ofte alene hjemme, mens de andre barna var ute og hadde det gøy. Nå vil jeg gjøre en god gjerning for andre barn, forklarer Maria.

Les også: - Mange barn går med klump i magen i disse dager

Butikksjef hos Bar E Moro, Kristin Sundt, gir gladelig bort noen poser med effekter til halloweenfestarrangørene Maria Cassandra Røros og Tonje Renate Bratterud.   Foto: Frank Lervik

Et viktig tiltak

Mandag ettermiddag var de to innom morobutikken i Krambugata. Her fikk de poser med gratis effekter og kostymer.

- Dette er et kjempetiltak som jeg selvfølgelig støtter. Det er viktig at det finnes noen som gjør slike ting for andre, sier butikksjef Kristin Sundt.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå