Johnny Stavnes fra Trondheim trodde han solgte bilen til en ærlig kjøper. Men pengene dukket aldri opp.

- Nå er jeg bare glad for å ha fått tilbake bilen min! Den er like hel som før, smiler Johnny Stavnes.

Ingen penger

Tidligere på kvelden sa Johnny Stavnes til Adresseavisen at han hadde vært utsatt for et velregissert spill. Da hadde han vært på politistasjonen og anmeldt mannen i 20-årene som han trodde var en bilkjøper.

Det var onsdag i forrige uke Stavnes la ut bilen, en Peugeot 1007, for salg både på Finn og i Adresseavisen. Fredag ettermiddag tok en mann kontakt med Stavnes. Etter en runde med prøvekjøring, ga han klar beskjed om at han ville kjøpe den. Stavnes fikk det han trodde var en utskrift fra nettbanken som viste at mannen hadde overført penger til Stavnes' konto. Mandag morgen forventet Stavnes at pengene skulle dukke opp, men det skjedde ikke. Han tok kontakt med mannens bankforbindelse, og de svarte at det var lite trolig at det ville bli overført noen penger.

Flere lurt?

Det var kompisen hans, Roger Tolnes, som fant igen den lett gjenkjennelige bilen klokka 21.40 tirsdag.

- Han hadde tilbudt seg å kjøre en runde for å se etter den - og der stod den! Da jeg fikk beskjeden dro jeg til Solsiden med en gang, forteller Stavnes.

Men så dukket det opp fire personer som også siktet seg inn på Peugeot'en til Stavnes.

- Han ene sa at broren hans nettopp hadde kjøpt bilen. Så hadde de fått låne den av han. De virket ærlige og jeg stoler på historien, det er nok flere som har blitt lurt i denne saken, sier Stavnes.

Står som eier

Stavnes hadde varslet politiet da bilen ble funnet, slik at de kunne sikre spor.

Da de fire dukket opp, tilkalte han politiet på nytt. Enden på visa ble at bilen ble tauet inn, slik at Stavnes kan få snakket med forsikringsselskapet sitt onsdag.

- Men det er jeg som står som eier av bilen, og saken er jo politianmeldt. Jeg fikk aldri penger for den. Så får politiet etterforske saken videre, sier Stavnes.

Når Adresseavisen snakker med han, kjører han hjem to av de som hadde lånt bilen - av det de trodde var eieren.

- Det ble forviklinger, dette her, smiler Stavnes, før han legger til:

- Men nå er jeg bare glad for at jeg heldigvis fikk igjen bilen. Helt uskadet.