Se når Sanner møtte digitale Amelia

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner snakket om og med den digitale framtida i Trondheim.

Kommunal- og moderniseringsminister Sanner snakket om digital framtid i Trondheim.

Saken oppdateres.

Under IKT-konferansen NOKIOS i Trondheim, fikk kommunal- og moderninseringsminister Jan Tore Sanner mulighet til å holde en samtale med den digitale roboten Amelia.

Se video av samtalen i vinduet over artikkelen.

Denne roboten er allerede i bruk i Enfield i England, og ble brukt som ett eksempel på hvordan det også kan bli her til lands.

LES MER: NTNU får to nye senter for fremragende utdanning

Det kilte i magen

- Dette er første gang jeg har snakket med en robot med kunstig intelligens. Og det kilte litt i magen. Jeg synes det var veldig spennende, sier Sanner.

Han tror vi kommer til å se mer av dette i framtiden.

- Når tror du innbyggerne i kommune-Norge vil kunne møte denne type tjeneste?

- Digitaliseringen går veldig raskt, og på mange områder ser vi at innbyggerne forventer at det skal bli enklere med digitale tjenester. På bare syv år må kommune-Norge ha ansatt 50 000 nye i helsevesen, skole og eldreomsorg. Og det betyr at vi må effektivisere administrasjonen. Og jeg tror denne type roboter kan gjøre en del enkle administrative oppgaver, sier Sanner.

Bredere tilbud til studenter

NTNU var initiativtaker til konferansen, som i år feirer 10-årsjubileum.

Professor i informasjonssystemer ved NTNU, John Krogstie, sier de nå kan gi et bredere tilbud til studenter som ønsker å utdanne seg til en digital framtidsjobb.

LES MER: Terningkast 4 og 5 for NTNU-fusjonen

- Vi er nå Norges største univerisitet og de som utdanner flest på IT-siden. Gjennom fusjonen med høgskolene i Sør-Trøndelag, Gjøvik og Ålesund har vi nå et bredere undervisningstilbud, både til de som har lite matematikk fra videregående skole, og til de som har full fordypning. Da kan vi få flere med en nyttig IKT-kompetanse ut i samfunnet.

Til slutt i åpningssekvensen, spurte Jan Tore Sanner roboten om hun kunne spå været på Østlandet til jul. I videoen over kan du se hva hun svarte.

På forsiden nå