- Ønskesituasjon for oss som skal lage is

Rekordtidlig start på sesongen for dem som liker å gå på skøyter i Trondheim.

Tynne vannstråler blir bløt is. Bak bilen slepes en matte for å hindre at isen blir alt for knudrete. (Bildet er tatt i fjor)  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

Trondheim har 56 skøytebaner, og de første er allerede islagt. Rosenborg, Tonstad, Utleira, Heimdal og Duedalen har fått skøyteis, etter den første kuldebølgen.

- Vi har startet i de områdene der banene har en størrelse der vi får laget god is, og der vi vet at de blir mye brukt, sier Odd Arne Nilsen, driftsleder i Idrett, park og skog i Trondheim kommune.

Gode forhold

- Været bestemmer hvor raskt vi får islagt flere områder. Vi har fjernet snøen på grusbanene som benyttes som skøytebaner om vinteren. Det er en halv meter tele i bakken, og regnet som kommer over helga er en ønskesituasjon for oss som skal lage is.

Det eneste som kan ødelegge er en langvarig mildværsperiode, sier driftslederen.

Det gjør at kommunen sparer tusenvis av liter vann, og ikke minst mye arbeid.

Les også: Sørpeføre stopper skøyteløpere

Rosenborg og flere andre områder har allerede fått skøyteis.  Foto: terje svaan

Kart viser forholdene

På Trondheim kommunes hjemmesider ligger det et eget kart for dem som søker opp skøytebaner. Kartet oppdateres fortløpende, og hver bane skifter fra gult til blått symbol, når banen kan benyttes.

De blå feltene viser skøytebaner som er klare til bruk.  Foto: Trondheim kommune

 

Satsingsområde

Skøytebaner er en billig form for aktivitet, men arbeidskrevende å lage. Områder nær skoler, med kveldsbelysning prioriteres. Da kan de benyttes både på dag og kveldstid. Nå setter vi på lysene en time tidligere enn før. Banene har lys mellom klokka 15 og 22, sier Odd Arne Nilsen.

Snøen er fjernet, og grusbanen har fått isdekke.  Foto: terje svaan

 
På forsiden nå