Tre ungdommer siktet for ran

Flere politipatruljer rykket ut til Innherredsveien. Tre unge menn ble pågrepet.

Flere personer ble pågrepet i politiaksjonen i Innherredsveien.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

- Jeg kan bekrefte at tre personer ble pågrepet og tatt med av politiet. De er siktet for ran, opplyser politiadvokat Mette Kollstrøm til Adresseavisen ved 20-tiden fredag kveld.

Hun vil ikke svare på spørsmålet om hva de tre ungdommene i alderen 17 til 19 år var ute etter da de trengte seg inn i leilighetene.

- En er allerede sluppet. De to andre vil bli løslatt ganske snart, sier Kollstrøm.

Slo inntrenger

I tillegg til de tre ungdommene er også to personer som bor på adressen pågrepet av politiet og tatt med inn til politihuset. De vil etter alt å dømme også bli løslatt så snart de er avhørt, ifølge politiadvokaten.

- Stemmer det at en av beboerne slo en av inntrengerne med en gjenstand?

- Sånn vi ser det kan det godt stemme at en ungdommene er blitt slått, sier Kollstrøm, som ikke vil si noe om hva som ble brukt til å slå med.

Hun ønsker ikke å si mer om saken på det nåværende tidspunkt, men opplyser at politiet vil etterforske saken videre.

Meldte om mulig innbrudd

Politiet i Trøndelag meldte i 11.30-tiden om et mulig innbrudd i en blokk i Innherredsveien i Trondheim. De opplyste videre at tre personer var anholdt og innbrakt.

Adresseavisens fotograf på stedet observerte flere sivile og uniformerte politipatruljer samt legevakt på stedet. Flere unge personer ble pågrepet og påsatt håndjern like i nærheten av blokka. De ble deretter fraktet fra stedet av politiet. En kvinne ble fraktet fra stedet i legevaktbil like før klokken 12.00, med det som trolig er lettere skader.

Undersøkte to leiligheter

Politiet gjorde undersøkelser i to av leilighetene i blokka mens Adresseavisen var på stedet. Inngangsdøren til en av leilighetene var knust, men dette skal ikke være leiligheten de tre tok seg inn i, ifølge kilder Adresseavisen har vært i kontakt med.

Jourhavende politijurist Anne Haave, opplyste fredag ettermiddag at de tre innbrakte i første omgang var siktet for kroppskrenkelse eller medvirkning til dette overfor de aktuelle beboerne i leiligheten. Denne siktelsen er senere endret.

- Var det snakk om et innbrudd, slik politiet meldte innledningsvis?

- Etterforskningen vil avdekke om det har vært innbrudd eller ikke, men ingen er siktet for det, sa Haave.

På forsiden nå