Brox ut - Tiller inn som kommunalråd for Høyre

Berit Tiller blir Høyres nye kommunalråd i Trondheim etter Yngve Brox.

Brox ut, Tiller inn: Yngve Brox får fritak fra sine politiske verv etter 17 når som heltidspolitiker. Ny kommunalråd blir Berit Tiller (t.h.). Til venstre kommunalråd og Høyres gruppeleder Ingrid Skjøtskift.  

Saken oppdateres.

I bystyret torsdag, gis Yngve Brox formelt fritak fra sine politiske verv i Trondheim kommune. 

Berit Tiller (56) ble innvalgt i bystyret i 2015, og har vært heltidspolitiker og leder i Finans- og næringskomiteen. 

Når hun nå blir partiets andre kommunalråd ved siden av Ingrid Skjøtskift, betyr det ytterligere rokkeringer i Høyres bystyregruppe.

LES OGSÅ: Nå skal Brox bli bedriftsrådgiver

Ung gruppe

Den som overtar som leder i finans- og næringskomiteen, er Åge Halvorsen (35). Han var i forrige periode var nestleder i samme komité. Halvorsen har politisk erfaring fra Høyre og Unge Høyre i Møre og Romsdal.

Mari Holm Lønseth (25), som har vært Høyres fraksjonsleder i oppvekstkomiteen, blir nå fraksjonsleder helse- og velferdskomiteen.

Stine Hostad (38) er inne i sin andre periode i bystyret, og går fra kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen til oppvekstkomiteen.

Sindre Nilskog (23) går fra byutviklingskomiteen til vervet som fraksjonsleder i kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen til oppvekstkomiteen.

Fortsettes som før

Veteranen Michael Momyr (60) fortsetter som nestleder i byutviklingskomiteen, mens Rolf Jarle Brøske (36) fortsetter som leder i kontrollkomiteen.

Berit Tiller er utdannet økonom og leder (MBA), og har permisjon fra stillingen som direktør ved Trøndelag Teater.

Gruppelederen for gjengen, blir Ingrid Skjøtskift.

Det var allerede i mars at Adresseavisen kunne melde at Yngve Brox (46) ville vekk fra politikken. Han hadde da søkt jobben som assisterende fylkesmann i Sør-Trøndelag.  Nå er han ansatt i bemanningsbyrået Avantas hvor han begynner som bedriftsrådgiver over nyttår. Brox har vært heltidspolitiker i 17 år og Høyres ordførerkandidat i Trondheim.

Til kommunevalget i 2019 er allerede Bengt Eidem, Linda H. Helleland og Rolf Jarle Brøske nevnt som aktuelle ordførerkandidater for partiet.

 
På forsiden nå