- Det har kommet sjeldent mange telefoner inn til oss under fyrverkeriet, bekrefter operasjonsleder Trond Volden ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Noen har bare hørt smellene og vært redde, mens andre ringer av ren nysgjerrighet. Vi har opplyst og beroliget etter beste evne, opplyser Volden.

2-300 luftbomber

Det var et firma som feirer 40 års-jubileum som slo på stortromma og sendte opp et kjempefyrverkeri fra Piren torsdag kveld litt etter klokken 21, og brannvesen og politi hadde gitt de nødvendige tillatelser.

- Fyrverkeriet vil tilsvare det kommunale nyttårsfyrverkeriet i størrelse, men det blir likevel litt annerledes, varslet Roy Tronstad på vegne av Engelsrud fyrverkeri til Adresseavisen før det hele dundret løs.

Fyrveriet varte i et kvarters tid, og 2-300 luftbomber ble sendt i været.

- Folk kan forvente seg flotte effekter og farger, sa Tronstad tidligere torsdag kveld.

Fyrverkeriet ble kjørt opp fra Oslo tidligere i dag.

- Byens befolkning kan se fyrverkeriet fra alle utsiktspunktene i byen. Det skytes opp fra Piren, så det vil være godt synlig, lovte Tronstad.

Kraftigere enn vanlig

- Det hender jevnlig at det sendes opp fyrverkeri, men dette var adskillig mer og kraftigere enn det vi er vant med, sier operasjonsleder Volden.

- Ettersom det ble sendt opp fra Piren, var det også svært mange som fikk det med seg, fra Østbyen til Sverresborg og Byåsen, sier Volden, som bekrefter at stillheten har senket seg også hos politiet.