- Jeg har kjørt spor i lysløypenettet, pluss en femkilometer i Henriksåsen, sier Stein Hofstad, som er løypekjører i Trondheim kommune.

Han melder om ganske bra forhold i områdene der han har kjørt, men han har observert en del «blauthøl», og lagt merke til at jorda kommer frem enkelte steder.

Løypemaskiner og snøscooter

Trondheim bydrift har minst seks mann i sving med å preppe skiløyper i kommunen mandag, ifølge driftsleder Jan Røysing.

- Vi kjører løypemaskiner der dette er mulig. I områder der det er for lite snø for løypemaskiner kjører vi snøscooter med rulle, som komprimerer snøen uten å lage skispor, sier Røysing.

I Fjellsetermyrløypene, altså øvre deler av Bymarka, har Trondheim bydrift kjørt med løypemaskiner. Det er også tilfellet på Saupstad skianlegg, der det nå er rundt to kilometer med maskinkjørte løyper, mens Granåsen har fire kilometer, ifølge Røysing.

Lager skiløype: Stein Hofstad er løypekjører i Trondheim kommune. Foto: Martin Andersen

På nettstedet skisporet.no ligger det ut oppdatert informasjon om hvilke løyper som har hatt besøk av løypemaskiner.

Vil forsøke å kjøre ned til Ferista

Fra Skistua til Elgsethytta, Grønlia og Lian er det kjørt med snøscooter og rulle. Det samme gjelder strekningen mellom Granåsen og Saupstad, og mellom Granåsen og Skistua.

- Vi skal forsøke å kjøre ned til Ferista også, slik at vi får løyper inn til boligområdene sier, Røysing.

På Strinda-siden vil det også bli kjørt med snøscooter mandag. På Leinstrand er det ikke kjørt løyper mandag, dette vil skje tidligst tirsdag, ifølge Trondheim Bydrift.

Bra forhold i Fjellsetermyrløypene

- Hvordan er føret nå?

- Det er bra forhold i Fjellsetermyrløypene, men i turløypene for øvrig er det så som så.  Man trenger ikke å ta på de nyeste skiene i snøscooterløypene, der kan det stikke opp stubb, stein og grus, sier Jan Røysing i Trondheim bydrift.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter