OmAdressert:

Trine Skei Grande gruer seg til landsmøtetalen

Venstres leder Trine Skei Grande er gjest i denne ukas OmAdressert. Snart skal hun holde sin landsmøtetale, og det gruer hun seg til.

Venstreleder Trine Skei Grande er ukas gjest i Adresseavisens podcaast "OmAdressert. Sammen med Harry Tiller, Terje Eidsvåg og Tone Sofie Aglen oppsumeres nyheter fra siste uka og tilstanden i norsk politikk.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

- Jeg har begynt å grue meg. Politiske taler er viktige, denne talen skal oppildne egen organisasjon, og det krever mye øving. De nye sosiale mediene og streaming av landsmøter har gjort politiske taler viktigere enn på lenge. Det er forbausende mange som setter seg ned for å høre en tale på 45 minutter, sier Trine Skei Grande.

I denne podkasten får du høre hvordan slike politiske taler blir til, og hvordan hun forbereder seg til et viktig landsmøte som skal ruste partiet til høstens valgkamp.

Sammen med vårt faste panel, politisk redaktør Tone Sofie Aglen, kommentator Terje Eidsvåg og programleder Harry Tiller, snakker Skei Grande om de politiske temaene som vil prege landsmøtet og om hvordan samarbeidet med Høyre og Frp egentlig går.

Tilliten til de folkevalgte

Nyhetsuka har også vært preget av diskusjonen om nye politiske regler i Trondheim etter Adresseavisens avsløringer i den såkalte Kystad-saken. Tone Sofie Aglen mener ordfører Ritas Ottervik engasjement for å innføre lobbyregister og forbud mot betalt lobbyvirksomhet er en tåkelegging av de virkelige problemene avisens avsløringer har avdekket.

Williams til Granåsen

Denne uka kom også nyheten om at Robbie Williams skal besøke Trondheim og Granåsen i sommer. Kommentator Terje Eidsvåg mener storkonsertene i Trondheim med dette har tatt skrittet fra artister fra 70-tallet til 90-tallet.

- Han er en stor entertainer, og dette kan godt bli en stor trønderfest i Granåsen. Men det vil kanskje ikke komme like mange på Williams som Bruce Springsteen klarte å samle, sier Eidsvåg.

Du kan lytte til denne utgaven ved å klikke på denne linken, eller på bildet nederst i artikkelen.

Foretrekker du å lytte via iTunes, så finner du denne utgaven via denne linken.


 
På forsiden nå