Robert Eriksson til sjømatbransjen

Robert Eriksson blir toppsjef i Norske Sjømatbedrifters Landsforening.

Ny jobb: Tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson skal heretter fronte oppdretts- og sjømattbransjen. 

Saken oppdateres.

Frp-politikeren og den tidligere arbeids- og sosialministeren etterfølger Svein Reppe som administrerende direktør i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL). Reppe går av med pensjon.

Ifølge en pressemelding fra NSL starter Robert Eriksson (43) i den nye jobben allerede 12. juni.

Han vil allerede tirsdag bli presentert for medlemsbedriftene på NSLs årsmøte. NSL har hovekontor i Trondheim.

Eriksson har forlovet seg

- Tydelig og synlig stemme

- Gjennom valget av Robert Eriksson vil NSL ha en administrerende direktør med tydelig og synlig stemme med påvirkningskraft til å fremme gode og fremtidsrettede rammebetingelser for norske sjømatbedrifter i tiden som kommer. Styret har særlig lagt vekt på Robert sin genuine interesse for næringsutvikling, verdiskapning, politikk og innovasjon, skriver  styreleder Lars Heine Kåsa i pressemeldingen.

Norske Sjømatbedrifters Landsforening, er en landsdekkende bransjeforening for fiskeri- og havbruksnæringen, og har i dag medlemsbedrifter innen områdene eksportører, grossister, foredlingsbedrifter, fiskemottak, slakterier, detaljister og oppdrettere. I tillegg arrangerer NSL Sjømatdagene og en rekke ulike NM-konkurranser som blant annet: NM i Sjømat, og NM i Sjømatprodukter.

Gleder seg til jobben

Eriksson gleder seg til jobben, og er også opptatt av å gjøre organisasjonen synlig.

- Jeg ser frem til spennende og utfordrende oppgaver, og ikke minst til å bli kjent med de ansatte, styret og medlemmene. Sammen skal vi sørge for å være en synlig og tydelig organisasjon, men også en nær og tilgjengelig organisasjon for medlemmene, uttaler han i pressemeldingen.

Robert Eriksson (Frp) gikk av som arbeidsminister i Erna Solbergs regjering i 2015.

Eriksson ønsker å bli gjenvalgt

Han er i dag Manager i MSLGROUP Norway.

På forsiden nå