24-åring varetektsfengslet etter ungdomsran

Hevder han hadde med kniv for å «ta» en person som skyldte penger.

Ingen pågrepet: Fire tenåringsgutter ble ifølge politiet ranet onsdag kveld, da de oppholdt seg her i en av gapahukene som står ved Nardo skole. Fredag var fortsatt ingen pågrepet. 

Saken oppdateres.

I stedet skal mannen, sammen med en 33-åring, ha brukt kniven under et ran av fire gutter i 16-årsalderen på Nardo sist onsdag.

De fire satt i en gapahuk i nærheten av Nardo skole da to menn med kniv skal ha kommet til stedet og ranet dem, fikk Adresseavisen opplyst av operasjonssentralen ved Trøndelag politidistrikt sist uke.

Innrømmer å ha stjålet fra guttene

24-åringen innrømmer å ha hatt med seg kniv og at han sammen med en annen person stjal lommebøker og mobiltelefoner fra mindreårige, heter det i fengslingskjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Forklaringen støttes av øvrige funn i saken, masker og mobilinformasjon.

Ifølge mannens forklaring tok han med seg kniven fordi de skulle «ta» en annen person som skyldte penger.

Uforberedt på ran

Han hevder at ranet av de fire guttene kom uforberedt på ham.

Retten mener imidlertid at det er spesielt alvorlig at han sannsynligvis brukte kniv mot ett av barna og stjal eiendeler fra dem.

Ifølge guttenes forklaringer var den sterkt rusede 24-åringen den mest aggressive og truende under hendelsen.

Fare for nye alvorlige lovbrudd

Fredag ettermiddag ble mannen varetektsfengslet i fire uker. Sør-Trøndelag tingrett mener det er fare for at mannen kan begå ny alvorlig kriminalitet.

I tillegg til ranet av de fire mindreårige guttene på Nardo er mannen også under etterforskning for et annet ran. Der skal han ha slått og truet en person til å gi fra seg penger, heter det i kjennelsen.

Ifølge kjennelsen er han også siktet for å bære våpen ulovlig på offentlig sted, innbrudd, skadeverk, heleri og for narkotikabruk.

Retten skriver at det er skjellig grunn til å mistenke mannen for en straffbar handling som kan gi fengsel i mer enn seks måneder.

Kjennelsen er i tråd med påtalemyndighetens påstand.

Nekter skyld

Politiet har siden hendelsen sist uke etterforsket saken, og tirsdag ble en 33-åring pågrepet. Han ble dagen etter varetektsfengslet i to uker siktet for medvirkning til grovt ran.

Samme ettermiddag som fengslingen, ble også 24-åringen pågrepet og siktet for det samme ranet.

Tore Angen, som forsvarer mannen, opplyste før fengslingsmøtet at klienten har forklart at han var til stede på Nardo.

- Men har erkjenner ikke straffskyld for ranet, sier Angen.

Fant masker hos siktet

Under fengslingsmøtet onsdag, forklarte den siktede 33-åringen at han var på Nardo sammen med en bekjent, som truet til seg blant annet mobiltelefoner fra de fire guttene. Ifølge kjennelsen har de fire fornærmede forklart at 33-åringen verken hadde en ren passiv rolle, eller avvergende rolle under ranet.

Guttene har også forklart at mennene som ranet dem, brukte masker. Retten mener på bakgrunn av dette at det er sannsynlig at 33-åringen forberedte seg på ranet. Masker ble for øvrig funnet hjemme hos mannen da politiet slo til, ifølge kjennelsen.

Politiet har i tillegg gjort søk på de stjålne mobiltelefonenes IMEI-nummer – dette er hver enkelt telefons id-nummer. Gjennom dette søket, har politiet funnet ut at siktedes SIM-kort har vært brukt, ifølge kjennelsen.

Adresseavisen har tidligere skrevet at guttene i avhør har fortalt at ranet pågikk i nærmere 15 minutter.

- Det er beskrevet at en av guttene fikk kniven mot halsen, sa politiførstebetjent Arve Vagnhild ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Adresseavisen forrige fredag.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå