OmAdressert:

Marvin om britisk valg, regjeringens reformer og kunstkrangel i Trondheim

Marvin Wiseth, tidligere høyreordfører i Trondheim, og med stort engasjement og kunnskap om britisk politikk, er gjest i denne ukas «OmAdressert». Wiseth mener Theresa May er for lite flink til å erkjenne sine feil.

Marvin Wiseth er gjest i denne ukas utgave av «OmAdressert.» Sammen med Tone Sofie Aglen, Terje Eidsvåg og Harry Tiller oppsummeres det britiske valget, den siste uka i norsk politikk og kulturkrangelen om t-skjorter i Trondheim.  

Saken oppdateres.

- Statsministeren er enormt svekket, og uansett om hun klarer å få flertall, vil hun ha lite autoritet i de fleste saker. Mens det britiske arbeiderpartiet er kraftig styrket. Men man kan ikke tolke det slik at Storbritannia er i ferd med å snu i sitt forhold til Brexit. Theresa Mays store problem er at hun ikke har vært flink til å innrømme sine feil, sier Marvin Wiseth.

Brexit

Parlamentsvalget i Storbritannia er tema i denne utgaven av Adresseavisens podkast «OmAdressert». Vi har invitert Marvin Wiseth til å oppsummere valgresultatet, og for å analysere hva som har skjedd og hva som skjer fremover med britenes Brexit.

I tillegg til en gjennomgang av valget diskuterer Wiseth og vårt faste panel, Tone Sofie Aglen, Terje Eidsvåg og Harry Tiller, den aktuelle politiske situasjonen her hjemme etter at kommunereformen ble behandlet i Stortinget denne uka. Venstres brudd i forhandlingene om jordbruksoppgjøret er også tema i denne utgaven.

Vil du ha ukas meninger fra Adresseavisen gratis i innboksen? Meld deg på vårt nyhetbrev via denne lenken

Marvin Wiseth kan ikke forstå hvorfor regjeringen gjennomfører to store politiske reformer på samme tid. Både kommunereformen og politireformen skal gjennomføres før høstens stortingsvalg.

Krangel om t-skjorter

Kunstkrangelen mellom Håkon Bleken og Trondheim kunstmuseum er også tema. Bleken likte dårlig at museet trykket t-skjorter med et sitat av han der han oppsummerte utstillingene ved museet på denne måten: «Kunst som er jævlig kjedelig.»

Du kan lytte til podcasten via denne linken, eller ved å trykke på bildet nederst i denne saken.

Bruker du iTunes, finner du podkasten via denne linken.


 
På forsiden nå