Dette fant politiet da de ransaket Hells Angels-lokalene i Trolla

Et Hells Angels-medlem i bil ble stoppet av politiet i forrige uke på grunn av kjøreadferden hans. Det endte med ransaking i MC-klubbens lokaler i Trondheim.

Funnet på rom: I disse posene mener politiet det er hasj og amfetamin. Stoffet ble funnet i et av rommene i HA-lokalene i Trolla under en ransaking i forrige uke.  Foto: Politiet

Saken oppdateres.

Tirsdag 13. juni kom en 57 år gammel mann kjørende i Ila. Mannen, som politiet mener er et av medlemmene til Hells Angels (HA) i Trondheim, ble vinket til siden av en politipatrulje.

- Mannen, som har tilhold i lokalene til Hells Angels i Trolla, ble stoppet i en trafikkontroll på grunn av kjøreadferd og fart, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Trøndelag politidistrikt.

LES OGSÅ: Hells Angels kan bli styrtrike

Mistenkte oppbevaring

Etter å ha stoppet ham, fattet patruljen i tillegg mistanke om at han var påvirket.

- De mente det var tegn på at han hadde misbrukt narkotika. Han erkjente da også å ha brukt amfetamin dagen før, sier politiadvokaten.

Denne opplysningen gjorde at politiet antok at han kunne oppbevare narkotika, og en politijurist besluttet at det skulle ransakes i Trolla Brug - klubblokalene til Hells Angels i Bynesveien 100. Ransakingen ble gjennomført på formiddagen 14. juni.

LES OGSÅ: Væpnet politiaksjon mot Hells Angels

Fant trolig narko og doping

- Vi ransaket rommet hans (til 57-åringen journ.anm.) og fellesarealene i Trolla Brug. På rommet fant vi 15 gram av det vi mener er amfetamin samt mindre mengder hasj. Vi fant også to tabletter - trolig ecstasy, sier Bøklepp.

Tatt i kontroll: Disse tablettene, som politiet mener er ecstasy, ble funnet på rommet til HA-medlemmet (57) som ble stoppet i en trafikkontroll.  Foto: Politiet

 

I fellesarealene ble det funnet mindre mengder hasj samt ca. 15 gram av det politiet mener er amfetamin, opplyser hun videre.

- Funnet av dette gjorde at det ble ransaket på de andre rommene i lokalet som sto åpne - til to andre personer (49 og 57 år), sier Bøklepp.

I det ene rommet, som politiet mener tilhører 49-åringen, fant politiet i underkant av det de mener er 20 gram amfetamin.

- I rommet til den siste mannen ble det funnet fem gram av det som trolig er amfetamin, 75 gram hasj og anabole steroider, sier Bøklepp.

Doping: Tre menn er siktet etter at politiet ransaket Hells Angels-lokalene i Trolla. For to av dem omhandler siktelsen oppbevaring av dopingmidler. Disse pillene ble funnet på et av rommene i lokalet, opplyser politiet.  Foto: Politiet

 

LES OGSÅ: - Ren taktikk fra politiets side

Ville ikke forklare seg

Kun HA-medlemmet som ble stoppet i trafikkontrollen er så langt forsøkt avhørt om beslaget.

- Han benyttet seg av sin rett til å ikke forklare seg, men erkjente bruk av amfetamin da han ble stoppet, gjentar Bøklepp.

49-åringen og den andre 57-åringen var ikke til stede i lokalet da ransakingen skjedde. De er så langt ikke konfrontert med det politiet fant, men vil bli innkalt til avhør. Det har foreløpig ikke vært grunnlag for å oppnevne forsvarere på det offentliges regning i saken, opplyser Bøklepp.

LES OGSÅ: - Vi jakter på pengestrømmen

Tre HA-medlemmer siktet

Mannen som ble stoppet i politikontrollen er siktet for kjøring i påvirket tilstand samt bruk og oppbevaring av narkotika, mens de to andre HA-medlemmene er siktet for oppbevaring av narkotika og dopingmidler etter ransakingen, opplyser Bøklepp.

- Hva tenker politiet om det som ble funnet i lokalene?

- Det er ikke overraskende for oss ut ifra historikken til de som har tilhold i Trolla Brug, sier politiadvokaten.

Lå fremme: På dette speilet mener politiet det er en stripe med amfetamin. Det lå fremme på et av rommene i HA-lokalene i Trolla da politiet gjorde ransakingen.  Foto: Politiet

 

LES OGSÅ: HA-topp narkodømt i Frostating lagmannsrett

Ingen stor innsats

Også i 2010 ble det gjennomført politiaksjoner mot HA-lokalene i Trolla, og i de påfølgende årene ble sentrale personer i Hells Angels dømt i ulike straffesaker. Siden har det vært ganske stille rundt HA i Trondheim. Politistasjonssjef Arve Nordtvedt ved Sentrum politistasjon i Trondheim opplyser at de da heller ikke har rettet noen stor innsats mot MC-miljøet på en stund.

Tidligere politiaksjon: Også i januar 2010 slo politiet til og ransaket Hells Angels sin lokaler i Trolla. Flere personer ble pågrepet i den væpnede aksjonen.  Foto: Glen Musk, Adresseavisen

 

- Vi klarer ikke å prioritere alt til enhver tid, men vi prøver å følge opp det som rører seg i distriktet og målretter ressurser mot det vi oppfatter er den største trusselen til enhver tid. Selv om det i overflaten har fremstått som stille i MC-miljøet, betyr ikke dette at vi ikke følger med. Vi driver etterretning og når det dukker opp ting, følger vi opp, forklarer Nordtvedt.

Adresseavisen har vært i telefonisk kontakt med to menn som har tilknytning til Trolla Brug, for å få en kommentar til politiets aksjon og beslag i forrige uke. Den ene ønsket ikke å kommentere saken, og henviste til telefonnummeret som er registrert på Bynesveien 100. Til tross for gjentatte henvendelser over to dager, er det imidlertid ingen som svarer på dette nummeret. Den andre mannen uttalte følgende - etter å ha ringt tilbake på et tapt anrop fra Adresseavisen:

- Det er ikke noe å kommentere. Politiet har ikke funnet noe.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå