Sjekk laksen Frank tok rett ved Gamle Bybro

- Jeg er helt i ekstase, dette er kick deluxe, sier Frank (47) som dro opp en laks på rundt sju kilo midt i Trondheim sentrum.

MIDTBY-LAKS: Tirsdag tok Frank Tømmervold denne laksen i Nidelva, ikke langt fra Gamle Bybro.  Foto: Martin Andersen

Saken oppdateres.

Det var tirsdag formiddag at Frank Tømmervold fikk napp på det han beskriver som «godplassen» rett i nærheten av Gamle Bybro.

- Da den beit på tenkte jeg: "Nå er det det seriøst her". Så begynte jeg å dra - og da tenkte jeg "jeg håper utstyret holder"!

LES OGSÅ: Fisket 48,3 kilo laks på fire timer i elva

- Rundt 7 kilo

Og utstyret holdt. Opp av Nidelva dro Frank en laks på rundt 80 centimeter, som ifølge den gamle fiskevekta hans veier rundt sju kilo.

Tømmervold vokste opp på Bakklandet, men bor nå utenbys. Han er tilbake i Trondheim på sommerferie for å besøke familie.

- Tidligere har jeg tatt en 12-kilos laks her. Og jeg har jo plassen helt alene, alle de andre som fisker står jo lengre oppe der de tror laksen tas. Men det er jo tydeligvis mulig å ta laks her også, sier han fornøyd.

- Det er en helt unik mulighet å kunne stå å fiske her midt i Trondheim sentrum.

- Og nå blir det fiskemiddag?

- Ja, nå skal jeg hjem til tanta mi med fisken, det er hun som har bestilt den, sier Tømmervold.

LES OGSÅ: Største Gaula-laksen på 31 år

- Ikke vanlig så langt ned i elva

Ifølge Kay Arne Olsen i Trondheim og omland fiskeadministrasjon (TOFA) er det ikke vanlig at laksen biter så langt ned i Nidelva.

- Det er ikke så vanlig å ta laks så nært bybrua, men det hender noen gang i året. De fleste som fisker står lengre opp i elva, sier Olsen.

Han er ikke spesielt imponert over størrelsen på laksen som Frank dro opp.

- Sju kilo er ikke noe stor laks i Nidelva i år, da må vi opp i 10-12 kilo. Nylig ble det tatt en laks på 20,1 kilo ved Nidarø, påpeker han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå