- Jeg oppfatter at det er vanskelig å forstå hva dette skiltet egentlig sier, forteller Jostein Bjøndal.

Han kjører skuter, og ferdes ofte i Innherredsveien. Etter at prøveprosjektet for miljøgate ble satt i gang, har flere endringer blitt gjort i gata. Blant disse er omskilting i krysset ved Rosendal kino for å indikere forbud mot gjennomkjøring.

- Jeg postet bilde av skiltet på Facebook, og fikk mange gode forslag til forklaringer. Kanskje dette angår mopedister som tror de kjører taxi eller buss. Eller kanskje det gir mening hvis man faktisk er taxifører på moped. Begge disse er jo veldig sjeldne tilfeller, humrer Bjøndal.

Gjennomkjøringsforbud eller ikke?

Bjøndal sier at han rett og slett er usikker på om skiltet tilsier at han ikke kan kjøre gjennom Innherredsveien på moped eller ikke.

- Jeg tar vanligvis til venstre i dette krysset og da er det greit, men dersom jeg skulle ha kjørt rett frem ville jeg vært usikker på om det var lovlig eller ikke.

Den forklaringen som kom på Facebook-posten han delte som han mener gir mest mening, er at feltet kan oppfattes som kollektivfelt, hvor mopeder vanligvis får lov å kjøre.

- Så kanskje skiltet sier at det ikke er lov for mopeder å kjøre i kollektivfeltet i dette tilfellet? spør Bjøndal.

Venter nye skilt

- Det er en liten feil med underskiltene, og vi forventer leveranse av nye skilt, forklarer prosjektleder Randi Trøan i Statens vegvesen.

Hun forteller at sving-påbudet i krysset gjelder alle bilister, med unntak for buss, taxi og moped. Mopedister har dermed tillatelse til å kjøre gjennom miljøgata i Innherredsveien.

- Jeg kan forstå at mopedister kan bli usikker på skiltets betydning, sier Trøan.

På det nye underskiltet vil det komme tydeligere frem at svingepåbudet ikke gjelder buss, taxi og moped. De nye underskiltene skulle egentlig vært på plass allerede i forrige uke.

- Leveransen er noe forsinket, og de er dessverre ikke kommet ennå.