Politiet iverksetter leteaksjon etter 20-åringen:

Her er det siste bildet av den savnede BI-studenten

Etter at den savnede BI-studenten forlot fadderfesten, ble han stående og snakke med en mann i nærmere ti minutter, viser videoovervåkningsbilder.

Overvåkningsideo: Dette er så langt det siste bildet som finnes av den savnede studenten. 20-åringen, som er ikledd mørk bomberjakke og caps i midten av bildet, har her gått ut av utestedet The Mint natt til tirsdag, og blir stående og snakke med en mann i ti minutter, viser videoen som politiet har sikret.  

Saken oppdateres.

Natt til tirsdag forlot den savnede 20-åringen en fadderfest på utestedet The Mint i Nordre gate. Politiet har sikret seg en overvåkningsvideo fra stedet, som viser den savnede utenfor utestedet. Dette er så langt det siste bildet av den unge mannen fra Stavanger.

Gikk videre alene

- De pårørende har bekreftet at det er den savnede som vises på videoen. Før han går videre rundt klokken 00.43, så står han og prater med en mann i ti minutter utenfor utestedet. Vi vet ikke hvem vedkommende er, og ønsker at denne mannen, eller andre som vet hvem det er, tar kontakt med oss. Det er ikke sikker at folk tror at det de har observert er viktig, men ta kontakt med oss, så får politiet avgjøre om tipset er av betydning for oss eller ikke. Alle detaljer kan være viktige i denne saken, sa krimvaktleder Geir Langås ved Sentrum politistasjon i Trondheim torsdag formiddag.

I 15.30-tiden opplyser krimvaktlederen at de har kommet i kontakt med mannen.

- Han hadde lest Adresseavisen og tok kontakt etter å ha kjent seg igjen. Han skal nå avhøres, sier Langås.

Forlater: Her står den savnede studenten utenfor utestedet i Nordre gate. Like etterpå gikk han inn Ørjaveita.  Foto: Politiet

 

Videobildene fra utestedet viser også at den savnede BI-studenten går alene fra The Mint og inn i Ørjaveita.

- Vi vet ikke hvilken rute han går videre. Dette er noe vi nå jobber videre med å finne ut av, sier Langås, og opplyser at politiet skal innhente flere videoer som kan si noe om 20-åringens rute videre.

Politiet har ingen teori

- Hvordan var den savnedes tilstand da han dro fra stedet?

- Han var klar og i stand til å ta vare på seg selv, sier krimvaktlederen.

Adresseavisen skrev onsdag at studenten klokken 00.48 denne natten sendte en Facebook-messengermelding til søsteren sin om at han var på vei hjem til deres felles leilighet litt utenfor Trondheim sentrum. Like etterpå kom det en melding om at han var ved Elgeseter bru.

Han kom imidlertid aldri hjem til leiligheten. Familien meldte ham deretter savnet.

- Har politiet noen teori om hva som kan ha skjedd med den savnede?

- Nei, det har vi ikke, sier Langås.

Politiet starter leting

Venner og familie av den savnede 20-åringen har siden han forsvant drevet leting etter ham på ulike steder i Trondheim sentrum.

Savnet: Politiet vil gjerne ha kontakt med personer som kan ha sett denne savnede studenten. Han forsvant etter en fadderfest i Trondheim sentrum natt til tirsdag. 

 

- Vi ble kontaktet av søsteren en time etter han skulle ha vært hjemme med spørsmål om vi hadde sett han. Allerede da begynte vi å se etter han i byen uten å finne ham. Vi er overrasket over det som har skjedd, fortalte en kompisgjeng som var ute og lette etter studenten onsdag.

Nå iverksetter også politiet en leteaksjon.

- Leting blir iverksatt langs elva ganske raskt og koordineres av operasjonssentralen. Vi har også kontaktet Røde Kors og brannvesenets dykkere, sier Langås, som samtidig presiserer at det så langt er ingenting som tyder på at studenten har falt i Nidelva. Politiet velger likevel å lete i området.

Operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Trøndelag politidistrikt opplyser at politihunder torsdag formiddag har drevet søk ved Nidelva.

Røde Kors og brannvesenets dykkere kommer trolig til å starte leting fredag.

Politiet satte i gang søk etter den savnede BI-studenten. Her er de i gang med letingen i Høyskoleparken.   Foto: STIAN WALLUM

 

Har mottatt tips

Politiet har innhentet trafikkdata for å prøve å spore studentens mobil, som nå er avslått.

- Vi jobber også videre med å innhente basestasjonssøk, sier Langås.

Hva politiet avdekker når de gjennomgår videofilmer og trafikkdata knyttet til mobiltelefonen vil bli avgjørende for hvor letingen fortsetter. Langås opplyser at politiet også har mottatt noen tips i saken, som de nå skal gjennomgå.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800. Ifølge krimvaktlederen har operasjonssentralen opprettet en tipslogg i forbindelse med saken.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

På forsiden nå