Helsesista fikk Åpenhetspris

Tale Maria Krohn Engvik mottok torsdag Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris for sitt arbeid med å fremme åpenhet og innsyn i livet til unge mennesker.

Thale Maria Krohn Engvik har over 30.000 følgere på snapchat-kontoen «Helsesista». Torsdag mottok hun Åpenhetsprisen for sitt arbeid med åpenhet og innsyn i unge menneskers liv.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

Engvik, som er bedre kjent under navnet Helsesista, mottok Åpenhetsprisen under høstseminaret til Kommunikasjonsforeningen i Trondheim torsdag.

– Å få Åpenhetsprisen er en anerkjennelse av meg og mitt arbeid. Jeg opplever at juryen har forstått at jeg gjør noe nytt når det gjelder kommunikasjon i min bransje, sier prisvinner Engvik.

Helsesista er med sine 30 000 følgere på Snapchat «hele Norges helsesøster», og Engvik har tatt et års permisjon fra jobben som helsesøster i Oslo kommune for å nå ut til ungdom gjennom sosiale medier.

En stor anerkjennelse, mener Thale Maria Krohn Engvik om prisen.  Foto: Therese Manus

 

Juryen begrunner valget blant annet med at Engvik har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet om viktige samfunnsutfordringer, som psykiske problemer blant unge mennesker. Hun har tatt i bruk sosiale medier på en måte som kan være til inspirasjon for andre utøvere innen kommunikasjonsfaget.

«Gjennom en personlig og direkte stil, ved å veksle mellom humor og alvor, klarer hun å treffe mange unge der de er: på Snapchat», heter det i begrunnelsen.

– Slik jeg ser ungdom, virker det som juryen som faggruppe ser meg og anerkjenner min måte å kommunisere med ungdom på, sier Engvik.

På forsiden nå