Han er ny nyhetsredaktør i Adresseavisen

Frode N. Børfjord (53) er ansatt som ny nyhetsredaktør i Adresseavisen.

Frode N. Børfjord (53) er ansatt som ny nyhetsredaktør i Adresseavisen.  Foto: David Engmo

Saken oppdateres.

Børfjord har 30 års erfaring som journalist og medieleder med bred erfaring fra NRK, VG, Dagbladet og flere lokalaviser.

- Adresseavisen er et av landets mest kreative, modige og fremoverlente mediehus i en bransje i omstilling. Det sees tydelig i produktutviklingen, den redaksjonelle kvaliteten i alle kanaler og ikke minst styrken i nyhetsformidlingen. Det er et fremtidsrettet mediehus i en spennende region, med en dyktig stab og en ressurssterk ledergruppe jeg er veldig glad for at jeg nå blir en del av, sier Frode N. Børfjord i pressemeldingen.

- Tog som går

53-åringen starter i jobben 1.november. Han mener Adresseavisen har markert seg som en tung aktør innen innovasjon, og ser frem til å påvirke en prosess som allerede har startet.

- Det er mye tyngre å komme til steder som ikke har tenkt så mye som Adresseavisen har gjort. Det er et tog som går, og det toget blir kjempespennende å være med på. Avisen har gjort noen smarte grep, og så er det tanker der som er artig å jobbe videre med. Det er utrolig spennende å jobbe i en sammensmelting der ingen vet hva som skjer rundt neste sving. Enten snur du ryggen til, eller så går du på med krum hals som Adresseasvisen har gjort. Det synes jeg er veldig tøft, og det vil jeg være med på, sier han.

LES OGSÅ: Priser til Adresseavisen i prestisjetung designkonkurranse

Børfjord ble presentert for redaksjonen på et møte torsdag morgen.  Foto: DAVID ENGMO

Sjefredaktør Kirsti Husby, som kom fra jobben som nyhetsredaktør, er svært godt fornøyd med ansettelsen.

- Med Børfjords journalistiske og digitale kompetanse, er jeg sikker på at han vil bidra til å løfte nyhetsjournalistikken og styrke redaksjonen i Adresseavisen på flere viktige strategiske områder. Vi har tydelige ambisjoner om å øke kvaliteten i vår nyhetsdekning, blant annet med et større fokus på undersøkende journalistikk. Samtidig har vi satt oss klare mål om å styrke oss på digital nyskaping. Nyhetsredaktøren vil være en sentral drivkraft i dette arbeidet fremover, sier Husby.

- Trondheim bedre enn Oslo

Frode N. Børfjord er opprinnelig finnmarking, oppvokst i Tromsø og Oslo. Han er gift, har fire barn og kommer nå fra stillingen som seksjonsjef/fagsjef i Vegdirektoratet.

- Det var familiære årsaker til at jeg har vært ute av mediebransjen i over to år. Jeg lærte masse av den tiden også. Da utlysningen til denne jobben kom kjente jeg meg veldig igjen. Og det er jo slik at det er mye morsommere å flytte til Trondheim enn til Oslo, sier han.

På forsiden nå