Svart bag førte til evakuering og politisperringer på Nordre

Politiet evakuerte Mercursenteret og Tulla Fischer etter funn av gjenstand.

  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

SISTE: I en melding på Twitter klokken 20.19 skriver politiet at de etter konsultasjon med ekspertise vurderer gjenstanden som ufarlig. Politiet skriver at de avslutter på stedet.

Det var klokken 17.10, at politiet i Trondheim mottok melding om funne av gjenstand i passasjen fra Nordre inn i Mercursenteret. En time senere var hele bygningen, med handlende på kjøpesenteret og gjester ved Tulla Fischer evakuert. I tillegg ble det satt opp politisperringer rundt hele bygningen, fra Westermannsveita og opp til Kongens gate, slik at områdene rundt Mercursenterets utganger mot Nordre og Kongens gate var inkludert.

Politiet meldte situasjonen på twitter kl 17.49.

Politiets bombegruppe

Politiets innsatsleder på stedet, Jomar Sjøhagen, opplyste at politiet skulle undersøke gjenstanden. Han ønsker ikke å fortelle bakgrunnen for undersøkelsen, eller hvor lang tid det ville ta.

- Vi tar kontakt med fagekspertise i politet og konsulterer dem. I påvente av svar opprettholder vi sperringene, sa han til Adresseavisen i 18.30-tiden.

Ifølge Sjøhagen ble politiets bombegruppe i Oslo konsultert, men han understreket at han ikke ville gi ytterligere informasjon om gjenstanden som var funnet.


Det var kl 17.49 at politiet meldte at en gjenstand var funnet og at Nordre ble sperret av.  Foto: Terje Svaan

 

- Kontrollert evakuering

Adresseavisens reporter på stedet meldte at flere mennesker ble stående utenfor kjøpesenteret etter evakueringen, og at politiet var på stedet med flere enheter. Mannskaper fra Trøndelag brann- og redningstjeneste var også til stede.

Politiet sperret av Nordre gate i Trondhiem torsdag i 17-tiden.  Foto: Terje Svaan

 

- Av sikkerhetsmessige årsaker evakuerer vi både Mercursenteret og Tulla Fischer til vi har avklart hva som skjer videre. Vi har konsultert kyndige folk, og skal nå avklare hva denne gjenstanden er, sa operasjonsleder Frank Brevik ved Trøndelag politidistrikt mens evakueringen pågikk.

Politi og brannmannskaper var i beredskap i forbindelse med funnet.

Nordre gate ble sperret av fra Westermannsveita og opp til Kongens gate.  Foto: Terje Svaan

 

Stor svart bag

Vitner på stedet sier til Adresseavisen at det lå en stor svart bag i passasjen fra Mercursenteret ut mot Nordre gate, og det skal ha vært den som gjorde at politiet evakuerte senteret.

Det var kontrollert evakuering fra kjøpesenteret.  Foto: Terje Svaan

 

- Den lå der i hvert fall i en halvtime før noe reagerte, sier en ansatt som var på senteret da der ble evakuert.

Fisker ut bag

Klokken 19.45 meldte Adresseavisens reporter på stedet at politi med hjelm og ekstra verneutstyr var iferd med å fiske ut den svarte bagen fra passasjen mot Nordre gate. 

Politiet arbeider inne på Mercursenteret.   Foto: adressa.no-tipser

 

Stedet undersøkes nærmere.  Foto: Terje Svaan

Evakuering pågår.  Foto: Rune Petter Ness

 
 
§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå