Skip lagde mystiske «spor» i Trondheimsfjorden

Folk som bor ved fjorden har lurt på hva lasteskipet Vlieland har holdt på med midt i Trondheimsfjorden de siste dagene.

Dette mønsteret som lasteskipet Vlieland har laget ute i Trondheimsfjorden har fått folk til å stusse.   Foto: Skjermdump marinetraffic.com

Saken oppdateres.

Flere lesere har kontaktet Adresseavisen fordi de har lagt merke til et lasteskip som har ligget ved Storgrunnen i Trondheimsfjorden i flere dager.

Grunnundersøkelser?

Heidi Steine bor på Hundhammeren og følger ofte med på bevegelser ute på fjorden, både med egne øyne og via nettstedet Marine Traffic.

- Jeg la merke til at skipet bare lå der. På kartet ser det ut som det har kjørt frem og tilbake så jeg tenkte kanskje de drev med grunnundersøkelser, eller at de hadde funnet noe spennende der ute, sier Steine.

LES OGSÅ: Gigantbåt fra Dubai til kai i Verdal

Kjedelig svar

Svaret på hva skipet holdt på med er imidlertid ganske så kjedelig.

- Det er lasteskipet Vlieland som har ligget til anker der ute i noen dager. Det skjer flere ganger i året at skip ankrer opp i Trondheismfjorden i påvente av kaiplass lenger inne i fjorden. Denne har nå vært i Verdal, men forlatt fjorden for denne gang, opplyser Roar Johnsen, havnevakt ved Trondheim havn.

Båten var onsdag formiddag på vei sørover forbi Kristiansund.   Foto: skjermdump marinetraffic.com

 

LES OGSÅ: Søker etter Fosen-mann og fly i Trondheimsfjorden

Folk følger med

Bevegelsene som vises på kartet er det vinden som har forårsaket når skipet har ligget forankret.

- Så fort det skjer noe litt utenom det vanlige på fjorden får også vi henvendelser fra folk som lurer på hva som skjer. Men her kan jeg berolige alle med at det ikke har vært noen form for dramatikk, sier Johnsen.

Skipet Vlieland er for øvrig hjemmehørende i Nederland, er 110 meter lang, 14 meter bred og har en lastekapasitet på 3999 bruttotonn. Det er nå på vei sørover langs Norskekysten.

SE OGSÅ: Bli med inn i gigantskipet Costa Pacifica  

Klikk på lenken under for å se bilder av skipet Vlieland (ekstern lenke).ShipSpotting.com
© Anja Hillebrands


Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå