Fotografen slo til lille julaften - nå er bildet publisert i verdensledende magasin

Trondheimsfotografen Øyvind Blomstereng ventet lenge på å få tatt det fenomenale bildet av bryggerekken. Nå vil han ta bilde av Melkeveien med moskus i forgrunnen.

Dette er bildet av bryggerekka i Trondheim som er publisert i National Geographic.  Foto: Øyvind Blomstereng

Saken oppdateres.

- Formidabelt. Veldig spesielt. Som fotograf er jeg kjempestolt, da dette er et veldig anerkjent magasin, sier trondheimsfotografen Øyvind Blomstereng.

National Geographic er kjent for sin høye standard i bildebruk og fotografier. Siden 1960 har magasinet trykket fotografier over hele forsiden. Onsdag lå Øyvind Blomsterengs bilde av bryggerekka i Trondheim som «photo of the day» i magasinet. I tillegg lå det på forsiden av Snapchat-kontoen til magasinet.

Les også: Jakten på motivene

- Artig å lykkes

- Jeg trodde først det kun var på Snapchat. Så fint, tenkte jeg. Da det lå som dagens foto, gikk det virkelig inn på meg. Det er veldig artig å lykkes og bli lagt merke til, sier Blomstereng.

Øyvind Blomstereng. Trondheimsfotograf.  Foto: Privat

 

Han er allerede godt kjent for sine flotte bilder av nordlys som ligger ute på adressa.no. Bildene gikk etter hvert verden rundt. Blomstereng har vært profesjonell fotograf i ti år.

Les også: Foreviget måkas overlevelseskamp mot minken.

Tatt lille julaften

Bildet av bryggerekka i Trondheim ble tatt lille julaften i 2015.

- Jeg hadde motivet i hodet og ventet lenge på å få de riktige forholdene, sier Blomstereng.

Les også: Fant brølebukken etter timer med venting

Han fulgte med på værvarsel og da det var meldt springflo 23. desember i 2015, var han på pletten.

- Jeg visste det var meldt springflo. Deretter undersøkte jeg når på dagen det ville være full flo. I tillegg var Nidelva stille og det ga gode refleksjoner i vannet. Alt klaffet, sier Blomstereng.

Les også: Kreativ naturfotovinner

Puslespill

Han forteller at han har solgt mange bilder av nettopp dette motivet.

- Det henger på en del vegger rundt omkring i Trondheim. I tillegg har jeg laget et puslespill med samme motiv. Bildet vil nok leve lenge, sier fotografen.

Tidligere i år fikk han en utmerkelse for bildet av bryggerekken: Sølvmedalje gitt av Riksförbundet Svensk Fotografi i klassen farger i fotokonkurransen «Nordisk fotomesterskap 2017».

Les også: Hedres i prestisjebok for naturfoto

Melkeveien og moskus

- Har du andre motiv i hodet som du ser for deg å fotografere?

- Ja, jeg har jo flere. Det er spesielt ett jeg håper å få tatt. Det er av Melkeveien. Der vil jeg tyne kameraet til det ytterste. Jeg vil fange Melkeveien på Dovre - gjerne med en moskus i forkant. Det blir ikke lett å få til, men ingen ting er umulig, sier Øyvind Blomstereng.


På forsiden nå