Innbruddstyver stakk av med beboernes julegaver

To innbruddstyver var på ferde ved Bakklandet Menighets omsorgsenter natt til mandag.

Bakklandet Meninghets omsorgsenter ble natt til mandag utsatt for innbrudd. Gjerningspersonene skal ha stjålet alt fra gamle mobiltelefoner til beboernes julegaver. 

Saken oppdateres.

Noe stort utbytte ble det neppe for tyvene som brøt seg inn i omsorgssenterets administrasjonsavdeling tidlig mandag morgen. De raserte flere rom og rasket med seg et titalls parfymeartikler, i tillegg til en del andre mindre gjenstander.

Var ute etter alt mulig

- Det virker på meg som om tyvene har vært på jakt etter alt mulig. De har helt skruppelløst stjålet alt fra gamle mobiltelefoner til beboernes julegaver, forteller Kristin Svendsen, daglig leder for Bakklandet Menighets Omsorgsenter. Det var ved 04.30-tiden mandag morgen at Securitas oppdaget at det ene vinduet i sokkeletasjen på administrasjonsdelen ved senteret var åpnet. Ingen av de 37 beboerne ved senteret merket noe til innbruddet som skjedde i et annet bygg enn der beboerne har tilhold.

Les også: Influensatoppen nærmer seg – mange vil bli syke i julen

Store materielle skader

- Det er snakk om store materielle skader. De har ødelagt mengder av inventar, brutt opp dører og skuffer, rasert kontormøbler og virkelig herjet på jakt etter alt av verdier, sier Svendsen og tilføyer at slike hendelser fører til utrygghet blant både beboere og ansatte.

Securitas oppdaget at det ene vinduet ved Bakklandet Menighets omsorgsenter sto åpent natt til mandag, og det viste seg at tyver hadde vært på ferde. 

- Man blir bare lei seg og trist når slike ting skjer. Og det er spesielt simpelt at noen stjeler verdier som var beregnet på de eldre som bor her. På et bord i administrasjonen hadde vi stablet parfymeflasker, deodoranter og andre ting vi skulle pakke inn som julegaver til beboerne våre, sier Svendsen.

Overvåkningsbilder av tyvene

Overvåkningskameraet i sokkeletasjen skal ha fanget opp bilder av innbruddstyvene, noe som gjør at Svendsen tror politiet vil oppklare saken.

Her forsyner den ene tyven seg av gavebordet til omsorgssenteret.   Foto: politiet

- Vi har hatt innbrudd tidligere også, og da har politiet avslørt gjerningsmennene basert på bildene fra overvåkningskameraet. Det tror jeg vil være mulig nå også, sier Svendsen.

Les også: Vinstra har den beste sykehjemsmaten

Sikret spor

Overvåkningsbildene er nå videresendt til politiet, men ingen personer er så langt pågrepet.

- Vi har sikret spor på stedet, det vil si DNA-spor. Disse vil nå bli undersøkt, men det kan ta tid før vi får svar på dette, sier Frode Tyvoll, krimvaktleder ved Sentrum politistasjon.

På forsiden nå