Klokken 21.00 opplyser kommunikasjonsrådgiver i TrønderEnergi, Tore Wuttudal, om at strømmen er tilbake på Ranheim.

Onsdag formiddag fikk brannvesenet beskjed om at det var brann i en trafostasjon på Ranheim.

- Det var mye varme og røyk, men vi ble ferdige der rundt klokken 13, forklarer Gunnar Sundli ved brannvakta i Trondheim.

Stort område

TrønderEnergi melder på sine nettsider at det onsdag ettermiddag er 339 kunder som er uten strøm i området rundt papirfabrikken.

Are Slettahjell bor i området, og forteller at de har vært uten strøm siden klokken 12 på dagen.

- Det er mørkt her fortsatt, ja, over et ganske stort område. Vi fikk tidligere i dag beskjed om at strømmen skulle være tilbake i løpet av en time, men den har altså ikke kommet tilbake. En nabo skal dog ha fått melding om at vi tidligst klokken 20 i kveld kommer til å få strømmen tilbake, forklarer han.

Dette er området på Ranheim som er berørt av strømbruddet. Foto: TrønderEnergi

Tilbake i løpet av kvelden

- Det har vært brann i en nettstasjon ved Nedre Humlehaugen, litt øst for den gamle jernbanestasjonen på Ranheim. Derfor er det litt over 300 kunder som nå står uten strøm. Vi har folk på stedet som jobber med å bytte noen komponenter, og som etter hvert skal foreta en omkobling som blir en slags provisorisk løsning. Jeg vil tro de fleste vil ha strømmen tilbake i løpet av noen timer, forklarer kommunikasjonsrådgiver i TrønderEnergi, Tore Wuttudal, til Adresseavisen like over klokken 18 onsdag kveld.

Nettstasjonen skal i løpet av noen dager repareres.

- Det må bestilles nytt utstyr, så vil det bli gjort arbeid på dagtid i løpet av kort tid. Det kan ventes at strømmen forsvinner i en kort periode på grunn av dette arbeidet også, fortsetter Wuttudal.

Årsaken til brannen sier han de ikke vet om.

- Det har av en eller annen årsak begynt å brenne i lavspentsiden på nettstasjonen. Det skjer ikke veldig ofte, men det kan såklart hende av og til. Så blir dessverre ganske mange rammet av dette når det er i et så tett befolket område, avslutter han.