Gullsmedranet i Trondheim:

Frigir bilde av ringer og ber bilister om å sjekke dashcam-videoer

Politiet har frigitt et bilde som viser et brett med ringer fra Gullgalleriet i Ravnkloa.

Dette bildet viser hva slags type brett som de stjålne ringene befant seg på. Dersom et lignende brett skulle dukke opp, så er politiet interessert.   Foto: POLITIET

Saken oppdateres.

- Vi har ingen konkrete spor etter gjerningsmannen, men vi jobber etter flere hypoteser, sier etterforskningsleder Arve Vagnild ved Sentrum politistasjon onsdag ettermiddag.

LES MER: «Diamonds, give me diamonds»

Det er to dager siden Gullgalleriet i Ravnkloa i Trondheim ble utsatt for et væpnet ran av en mann som snakket gebrokkent engelsk og som ba innehaver Svein Rune Torsteinson om «diamonds».

- Vi jobber fremdeles med informasjonsinnhenting. Vi har begynt å se gjennom videoer fra overvåkningskamera som finnes i området, sier Vagnild.

Krimteknikere var til stede på åstedet mandag kveld. Politiet har få spor å gå etter. 

LES MER: – Vi snudde oss og da sto han der med pistolen og siktet på oss

- Vil ta tid

Ranet skjedde rundt klokka 17.40 mandag ettermiddag. Politiet fikk den første meldingen om ranet klokka 17.49 via Securitas etter at en av de ansatte ved gullsmedbutikken trykket inn en ransalarm.

- Det kommer til å ta tid å gå gjennom alt videomaterialet, understreker etterforskningslederen.

Han har også en oppfordring til alle bilister med dashcam som befant seg i nærheten av Ravnkloa mellom klokka 17.15 og 18.15 mandag ettermiddag.

- Det er veldig fint om alle sjåfører kan gå gjennom dashcam-videoen sin. Er det noe interessant fra dette tidsrommet, ta kontakt med oss, sier han. 

HUSKER DU DETTE RANET: Stjal Rolex-klokker for hundretusener

Går ut med bilde av ringbrett

Politiet går også ut med et bilde fra Gullgalleriet i Ravnkloa. Bildet viser et brett med ringer.

- Ringene er trolig borte, men dersom noen kommer over et slikt brett som ringene befant seg på, så er vi interessert i den informasjonen, sier Vagnild.

Det var to ansatte og en Nav-utplassert arbeider til stede i gullsmedbutikken da ranet skjedde. En mann kom inn og siktet med pistol på de ansatte som satt i verkstedet innenfor butikkområdet. Alle disse tre er avhørt, og de har gitt et signalement av raneren.

- Vi er fremdeles interessert i tips fra publikum når det gjelder observasjoner gjort i det aktuelle tidsrommet, sier Vagnild.

Politiførstebetjent Arve Vagnild ved Sentrum politistasjon i Trondheim håper publikum som kan sitte med tips melder seg til politiet.   Foto: Pål E. Solberg

 

Nabo til gullsmed: - Må være brutalt å oppleve et ran

Tekniske bevis fra åsted

Det er snakk om en mann som er cirka 180 cm høy. Han var kledd i mørk jakke, hadde lue og skjerf, mørkeblå boblejakke og grå joggebukse med logo/merke på låret. Mannen var lys i huden og snakket engelsk. Han truet med en pistol, og fikk med seg varer til en verdi på flere hundre tusen kroner.

LES TIDSLINJE: Slik var jakten på gullsmedraneren minutt for minutt

Politiet har fått tilsendt bilder av noen av gjenstandene som er borte, men har ikke gått ut med konkret info ennå.

Krimteknikere ble også sendt til åstedet og det ble samlet inn en del tekniske bevis.

- Vi har ikke fått resultat fra disse prøvene ennå, sier etterforskningsleder Vagnild.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå