Tidligere denne uka skulle Erik Winsnes og Kirsten Solås dele en flaske rødvin til middagen. Etter å ha kommet et godt stykke ned i flaska fikk Erik noe han trodde var en korkbit i munnen.

- Vi fikk litt sjokk når vi så hva det var. Det var et digert insekt, en bille eller noe, vi aner ikke hva det er, forteller Kirsten.

Vinen var en Bodega Classica El Pacto Tempranillo 2015 fra Rioja i Spania. Flasken ble kjøpt i fjor høst på et av polutsalgene i Trondheim. Ekteparet satte korken på resten av vinen og innsektet ble puttet i et glass.

- Vi tenkte vi måtte sende det inn til Vinmonopolet så de kan finne ut av dette.

- Hvordan smakte vinen egentlig?

- Vi merket ingenting. Det var ingen usmak på vinen og ingen av oss er blitt dårlige. Vi ble bare litt satt ut, forteller Kirsten.

- Vi ble litt satt ut, foteller Erik Winsnes og Kirsten Solås etter at de fant et innsekt i rødvinen. Foto: Privat

LES OGSÅ: Sjekk hva Marius fant i melkekartongen

Tar det alvorlig

Vinmonopolet lover at de vil undersøke saken nærmere.

- Det er svært sjelden vi hører om slike tilfeller, men vi tar slike henvendelser svært alvorlig. Det er vanskelig å si hvor i prosessen insektet har kommet inn i flasken, sier kommunikasjonsdirektør hos Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen.

Han ber det uheldige ekteparet om å levere inn både flasken og insektet til nærmeste polutsalg.

- Et insekt i vinen utgjør neppe noen helsefare, men vi skal undersøke saken grundig, lover Lorentzen.

Foto: Privat

LES OGSÅ: Fant larve i sjokoladeposen

- Skal ikke skje

Vinekspert Ulf Dalheim er også svært overrasket over det spesielle funnet.

Ulf Dalheim er Trondheims fremste vinekspert. Foto: Adresseavisen

- Vanligvis gjennomlyses alle flasker før vinen tappes på dem, så dette skal ikke skje og er ikke bra. Mye kan tyde på at insektet var i den tomme flaska før vinen ble tappet på den. Vi hører jo om bunnfall på vin, men det er rester av gjær eller skall, og noe helt annet. Det er nok et hendelig uhell, men det skal ikke skje, sier Dalheim.

- Det er en breitege

Insektekspert Kaare Hilmar Aagaard ved NTNU Vitenskapsmuseet kan avsløre at insektet ekteparet fant i vinflasken er en tege.

- Tegene er et insekt som har en lang snabel som de bruker for å suge til seg næring fra planter. Insektet på bildet er en breitege, forteller Aagaard.

Det finnes mange typer teger, også her i Norge. Bladlus og veggdyr tilhører også insektsgruppen teger, ifølge ekspert Kaare Hilmar Aagaard ved NTNU Vitenskapsmuseet. Foto: Privat

Han mener insektet trolig har vært uheldig og blitt fanget i flasken.

- Tegene har ingen spesiell interesse for vin, men om den har forvillet seg ned i flasken kommer den seg ikke ut igjen. Så den har trolig vært i flasken før vinen ble tappet. Det er min teori, sier insekteksperten.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.