Danske Kim Larsen døde søndag morgen:

- Var for ung til den legendariske konserten i Nidarøhallen i 1978

Gasolin og Kim Larsen var på sitt største og spilte i Nidarøhallen. Terje Eidsvåg husker det godt. Han var for ung til å gå på konsert.

Saken oppdateres.

- Han var en rufsete danske med bra melodier og kule tekster, sier Adresseavisens kulturkommentator Terje Eidsvåg. Han husker spesielt den konserten han ikke fikk med seg fordi han var for ung. Søndag døde Kim Larsen etter lengre tids kreftsykdom.

- Jeg husker best den første konserten jeg gjerne skulle ha vært på. Da Kim Larsen og Gasolin spilte i Nidarøhallen, skulle jeg gjerne vært der. Bandet var på sitt største.  Men jeg var elleve år, og det var ikke aktuelt å gå på konsert, sier Eidsvåg. Han kaller konserten legendarisk.

Kulturkommentator Terje Eidsvåg i Adresseavisen 

Første møte med Gasolin

Terje Eidsvågs første sterke minne om Kim Larsen og Gasolin er fra albumet «Gør det noget» med sangen «Strengelegen» som kom ut i 1977.

- Det gjorde at jeg som barn var Kim Larsen og Gasolin-fan, sier Terje Eidsvåg. Han trekker også fram «Hva’ gør vi nu, lille du?» som en av de store sangene til Kim Larsen der han synger: 

«Jeg kom til verden på 5. sal / Min far var tosset / Min mor var normal...»

- Kim Larsen kombinerte holdninger og stil. Han var en dansk rocker som sang slik at det fungerte i Norge også. Helt til det siste signaliserte han solidaritet med de svake gruppene i samfunnet, sier Eidsvåg. Han slår fast at Gasolin var Skandinavias største band på slutten av 70-tallet.

Borggården juli 2011

Men om Terje Eidsvåg ikke fikk med seg den legendariske konserten i Nidarøhallen i 1978, fikk han med seg Kim Larsens siste konsert i Trondheim. Det var under Olavssfestdagene i 2011, i Borggården.

- Det var helt fullt med 5000 publikummere, og mange hadde nok ønsket seg at han sang flere av de låtene som gjorde ham så stor i Trøndelag, fra storhetsstida mellom 76 og 88, sier Eidsvåg.

Konserten var like etter 22. juli i 2011. Terje Eidsvåg minnes at han sang en av sine signatursanger «Kringsatt av fiender», også kjent som «Til ungdommen» av Nordahl Grieg. Sangen var mye brukt etter det som skjedde på Utøya 22. juli.

- Han spilte den i Borgården. Han sa ingenting og gjorde ikke noe nummer av det, bare spilte. Det la publikum merke til, forteller Terje Eidsvåg.På forsiden nå