Trondheimsbedrifter vant datapris i London

Adresseavisen, NTNU og flere mottok torsdag en pris for sitt arbeid med data og kunstig intelligens under en utdeling i London.

Jørgen Frøland i Adresseavisen og Rolf Dyrnes Svendsen i NxtMedia tok imot prisen for arbeidet med data og kunstig intelligens. Til høyre står Martha Stone fra arrangør World Newsmedia Network.  Foto: World Newsmedia Network

Saken oppdateres.

Det var under «Data & AI Awards», en konkurranse for medieselskaper og kringkastere, de trønderske bedriftene stakk av med prisen.

- En må være kjempefornøyd med dette. Det er en fin oppmuntring, og skaffer oss stor oppmerksomhet fra et stort globalt miljø, forteller Rolf Dyrnes Svendsen, tidligere redaktør i Adresseavisen, og nå leder i NxtMedia i Trondheim. NxtMedia er en næringsklynge for teknologi-basert medieinnovasjon.

Stort samarbeid

Det er et større samarbeid med NTNU, for å lage systemer som sørger for å tilpasse tilbud til brukerne på nett, som har gitt dem prisen.

- Vi har nå fire stipendiater ved NTNU som jobber med å teste og utvikle dette. Vi håper å få landet et produkt som kan tilbys i løpet av 2020, fortsetter Dyrnes Svendsen.

Jobbet lenge

Arbeidet begynte helt tilbake i 2016, og har gjort at man har vært langt fremme hva gjelder datastyring.

- For medieselskaper handler det om å slippe andre miljøer til for en sterkere produktutvikling, avslutter han.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram  og  Twitter.

På forsiden nå