Strømløst på Nardo i over ti timer

241 av kundene til Trønderenergi mistet strømmen mandag.

Strømmen forventes å være tilbake før 18.30, melder Trønderenergi. 

Saken oppdateres.

Klokka 13.20 mandag meldte Trønderenergi nett om en feil i det elektriske nettet som førte til at 241 kunder mistet strømforsyningen.

Klokken 23.30 er strømmen tilbake igjen. Da har strømmen vært borte i over 10 timer.

Det er i området mellom Tors vei og Omkjøringsveien på Nardo strømmen har blitt borte.

Strøm tilbake før natta

- Det blir nå jobbet på spreng helt til feilen er reparert og alle har fått tilbake strømmen, sa mediekontakt Tore Wuttudal i Trønderenergi nett klokka 21 mandag kveld. Han håpte alle fikk tilbake strømmen i løpet av kvelden.

Nettselskapet antydet først at alt skal være i orden 22.30. Klokken 22.45 hadde fremdeles ikke alle husstandene fått tilbake strømmen.

- Nå har vi fått reparert kabelene, og mangler bare å kontrollere isolasjonen på kabelen. Forhåpentligvis får alle strømmen tilbake før midnatt, sa Wuttudal 22.45.

Gravde over seks kabler

Wuttudal forteller at strømmen forsvant på grunn av en gravefeil.

- Først trodde vi at en gravemaskin hadde gravd over én kabel og at det skulle være fort gjort å reparere feilen. Men det viste seg at det var hele seks kabler som var ødelagt, sier Wuttudal.

Prøvde med aggregat

- Det betyr at det er en omfattende jobb som vil ta lang tid.

Derfor prøvde de med aggregat, men det var ikke nok til alle. Derfor bestemte de seg for å starte repareringen av kablene med en gang.

Wuttudal opplyser at skaden skjedde i forbindelse med arbeidet for nytt vann og avløp i området. En entreprenør skadet høyspentkabelen under graving.

På forsiden nå