Støttemarkering for Abbasi-familien:

Åge: - Fryktelig måte å behandle folk på

Onsdag ettermiddag møtte flere hundre opp i Tordenskjoldparken i Trondheim for å støtte Abbasi-familien, deriblant Åge Aleksandersen. Abbasi-familien skulle egentlig kommet til Trondheim onsdag, men måtte bli igjen i Oslo av helsemessige årsaker.

Åge Aleksandersen spiller under støttemarkeringen for Abbasi-familien. Også Lars Haltbrekken, stortingsrepresentant for SV og domprost Ragnhild Jebsen deltar i markeringen.   Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

- Jeg er med her av ren medmenneskelighet. Det er en fryktelig måte å behandle folk på. Derfor deltar jeg med kunstneriske bidrag her i dag, sa han til Adresseavisen.

Fra scenen var beskjeden fra rocklegenden klar.

- Jeg er fylt av skam over måten de har blitt behandla på.

Abbasi-familien skulle egentlig reise til Trondheim onsdag. Dette ble det imidlertid ikke noe av da flere av familiemedlemmenes helsesituasjon forverret seg. Det opplyste familiens advokat Erik Vatne til NTB.

Beskjed fra RBK-profil

I tillegg til at Åge Aleksandersen spilte under markeringen, deltok også RBK-profil Tore Reginiussen i form av en videobeskjed. Han har lenge vært engasjert i saken, og har blitt kjent med familien.

- Det er et bekjentskap jeg virkelig har satt pris på, fortalte han i videobeskjeden.

Han mener de menneskelige rettighetene har blitt tilsidesatt i denne saken.

- Det er vanskelig å sette seg inn i situasjonen familien er i. Jeg vil ha tilbake det trygge, rause og medmenneskelige Norge. Det er her i Norge de skal bli, og vi skal ta godt vare på dem, sier han videre.

Flere hundre møtte opp for å vise sin støtte til Abbasi-familien under markeringen i Tordenskioldparken.  Foto: Terje Svaan

Reginiussen var på Østlandet for å spille cupkamp onsdag kveld. På morgenen møtte han Abbasi-søsknene på hotellet de bor.

- Jeg har vært så heldig å få bli bedre kjent med familien Abbasi. En utrolig raus og gjestfri familie, skrev Tore Reginiussen i et debattinnlegg i Adresseavisen tidligere i år.

Kajsa-Emilie Solberg hadde skrevet en egen låt til markeringen. «Vi vil ei si ha det bra, uten å ta i et tak», sang hun.  Foto: Terje Svaan

HØR PODCASTEN: Reginiussen fikk Abbasi-telefon fra Tyrkia: - En sjokkerende sak

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) hadde også noe å meddele fra scenen i Tordenskioldparken.

- Familien kom i går hjem til et land fylt av varme. Nå er det vår jobb å sørge for at de blir her i Norge for godt, sa han.

Haltbrekken møtte familien da var tilbake i Norge tirsdag.

Mange møtte opp for å være med på støttemarkeringen for Abbasi-familien i Tordenskioldparken onsdag ettermiddag.  Foto: Terje Svaan

Tirsdag ettermiddag landet Abbasi-søsknene i Oslo, etter å ha blitt forsøkt uttransportert til Afghanistan tre dager tidligere.

- Nå vet vi ikke hva som skjer videre, hva som helst kan skje, fortalte Yasin Abbasi til Adresseavsien onsdag formiddag.

Selv om familien ikke var i Trondheim til å oppleve støtten, fulgte de markeringen fra livestream.

Vil du forstå Abbasi-saken? Dette er sakene du bør lese

LES OGSÅ: Derfor nektet afghanske myndigheter å ta inn søsknene

Setter ned foten

Støttemarkeringen ble arrangert av elever ved Thora Storm videregående skole og Støttegruppa for Abbasifamilien, samt andre støttespillere.

Mona Elfareh engasjerer seg for Abbasi-familien.   Foto: Terje Svaan

En av dem som er sterkt engasjert for Abbasi-familien er konferansier Mona Elfareh. Hun er tidligere elev ved Thora Storm videregående skole.

- Det er viktig for meg å vise min støtte til noe jeg mener er viktig. Det er på tide å sette ned foten for ting vi ikke er enige i. Jeg er absolutt ikke enig, så dette er meg som setter ned foten.

Konferansier Mona Elfareh (20) synes ikke måten utsendelsen er blitt gjort på er riktig. - Derfor viser vi støtte og solidaritet, sier Elfareh.  Her sammen med tidligere rådgiver ved Thora Storm, Gunnar Thorbjørnsen.   Foto: Terje Svaan

Flere av partiene i Trøndelag har også tilsluttet seg markeringen. Blant annet Trondheim AP, Trondheim SV, Trøndelag SV, Rødt Trondheim og MDG Trøndelag med flere.

LES OGSÅ: Politiet bekrefter at Abbasi-barnas mor ble fraktet til Tyrkia i bevisstløs tilstand

På forsiden nå