Prinsesse Ingrid Alexandra på pilegrimsferd til Nidarosdomen

Som en del av konfirmasjonsforberedelsene gikk prinsesse Ingrid Alexandra lørdag siste del av pilegrimsleden inn mot Nidarosdomen sammen med sin far.

Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit foran Nidarosdomen, etter at prinsessen lørdag gikk den siste delen av pilegrimsleden inn mot Nidarosdomen sammen med kronprinsen. Besøket i Nidaros er en del av Prinsessens konfirmasjonsforberedelser.  Foto: Kjartan Ovesen/NRK/NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Ved Nidarosdomen ble kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra (15) møtt av kronprinsesse Mette-Marit.

Da hadde prinsessen og kronprinsen tilbakelagt en vandring på drøye fire timer i pilegrimsleden, som ender i det som var det nordligste pilegrimsmålet for kristne gjennom hele middelalderen.

LES OGSÅ: Katedralbyggere i 150 år

- For å bli kjent

Ved Nidarosdomen ble vandrerne også ønsket velkommen av biskop Helga Haugland Byfuglien, domprost Ragnhild Jepsen og Steinar Bjerkestrand, direktør for Nidaros domkirkes restaureringsarbeider.

– Tanken fra kongefamilien var at prinsessen skal få oppleve å gå slik pilegrimene gjorde, se nedover mot Nidaros og ankomme her i dag sammen med familien for å bli kjent med dette helt spesielle kirke- og helligstedet, sier Byfuglien til NRK.

LES OGSÅ: - Nidarosdomen var en skam for landet

Omvisning

Etter pilegrimsvandringen fikk kronprinsparet og den kommende konfirmanten omvisning i Nidarosdomen.

Til NRK opplyser Byfuglien at omvisningen ville dreie seg om viktige punkt i domkirken som døpefonten, oktogonen og det samiske alteret.

Prinsessen konfirmeres i Slottskapellet lørdag 31. august.

På forsiden nå