Savnet mann funnet død

Mannen i 70-årene som ble meldt savnet onsdag kveld ble natt til torsdag funnet død.

Store mannskaper lette etter den savnede gjennom natten.  Foto: MORTEN ANTONSEN

Saken oppdateres.

Like før midnatt onsdag meldte politiet at leteaksjonen etter mannen ville fortsette utover natten. Klokken 03.06 meldte politiet på Twitter om at mannen var funnet død i nærområdet. Leteaksjonen ble avsluttet like etter midnatt da mannen ble funnet i vannkanten.

Operasjonsleder Kamilla Engen sier klokken 06.11 torsdag morgen til Adresseavisen at politiet ikke ønsker å si mer om saken.

LES MER: Uværet skaper problemer flere steder i Trøndelag

Tynnkledd

Politiet meldte på Twitter klokka 21.46 at de lette etter en mann i 70-årene på Ranheim. Han skal være rundt 180 centimeter høy og ha grått hår. Mannen var tynt kledd i det dårlige været. Han skulle trolig være iført kun en t-skjorte, en tynn mørkeblå jakke og dongeribukse.

Familien hadde da opplyst at de var bekymret for mannens helse.

- Han har noe sykdomshistorikk, og trenger blant annet medisiner, opplyste operasjonsleder Viola Elvrum i Trøndelag politidiskrikt sent onsdag kveld.

Mannen ble sist sett klokka 19, og ble meldt savnet av et familiemedlem klokka 20.30.

- Vi leter med fem patruljer, inkludert en hundepatrulje. Det kommer en hundepatrulje til, i tillegg bistår Røde Kors og Norsk Folkehjelp. Vi sjekker først området i nærheten av mannens bolig, i tillegg til butikker, restauranter og andre steder som fortsatt holder åpent, sa Elvrum onsdag kveld.

Politiets innsatsleder Markus Ree ledet leteaksjonen på stedet.  Foto: MORTEN ANTONSEN

Fortsatte i natt

Hun opplyste litt over klokka 23 at leteaksjonen ville fortsette utover natten. Klokken 03.06 meldte politiet at mannen var funnet omkommet i nærområdet. Leteaksjonen ble derfor avsluttet.

- Søket fortsetter med uforminsket styrke, vi bruker det meste vi har av mannskaper. Det er dårlig vær og mannen har lite klær, så vi anser det som viktig å finne han fort. Mørket gir noen begrensinger, og vi må ivareta sikkerheten til de som lette også, sa Elvrum mens leteaksjonen fremdeles pågikk.

Hovedredningssentralen hadde da sendt redningsskøyta «Jens Bye» for å bistå i søket.

På forsiden nå