Bli med på helikoptertur over Trondheim på 17. mai

- Vi i Adresseavisen vil gjøre vårt beste for å dele gleden og stemningen med flest mulig på nasjonaldagen, sier nyhetsredaktøren.

Selv om det ikke blir noen ordinær 17. mai-feiring i år, kan du feire dagen med oss her på adressa.no.   Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Selv om det ikke blir noen ordinær 17. mai-feiring i år, har vi et fullpakket program på adressa.no.

- Ettersom vi ikke kan møtes for å gå i tog eller samles i Trondheim sentrum eller andre steder i Trøndelag, håper vi så mange som mulig vil bli med og feire nasjonaldagen sammen på adressa.no. Vi bor i Trøndelag og må ta forbehold om været, men jeg håper folk tar på seg finstasen og kommer ut i hagen, i gata, på balkongen og trappa for å vinke og juble, sier nyhetsredaktør i Adresseavisen, Erlend Hansen Juvik.

LES OGSÅ: Veteranbiltog i Trondheim på 17. mai

Programmet for nasjonaldagen

Delta med dine bilder fra feiringen fra klokken 07 om morgenen og gjennom dagen.

Klokken 11 blir det digitalt barnetog. Alle barneskolene har fått 15 minutter til rådighet hvor de skal lage en liten film fra hver skole. Dette skal sys sammen og vises på selve nasjonaldagen. Du kan se toget her.

Klokken 13 skal hele Norge sammen synge nasjonalsangen sammen. Vi har fått Nidarosdomens guttekor til å hjelpe oss.

Like etter klokken 13 vil et oransje helikopter fly over Trondheim og filme folk.

Dette helikopteret skal fly over hele Trondheim på 17. mai. Det hele blir direktesendt på Adressa.no.   Foto: Per Christian Dyrø

Ser du helikopteret, ser helikopteret kanskje deg! Vink til helikopteret, og bli med å feire 17.mai sammen – hver for oss.

Helikopterflyturen er et samarbeid mellom 17.mai-komiteen, NRK, Adresseavisen og Nidaros.

LES OGSÅ: Slik blir korpsmusikken i Trondheim 17. mai - se full oversikt her

I tillegg vil flere reportere gi oss en rapport fra feiringen flere steder.

Send oss dine bilder

Det vil bli spilt korpsmusikk rundt om i hele Trondheim på nasjonaldagen, blant annet utenfor sykehjem og ute i bydelene.

- Dagen vil bli utradisjonell, men vi i komiteen gleder oss, og håper at Trondheims innbyggere også gjør det. Det kommer til å bli en fin feiring, selv om den ikke blir slik vi er vant til, sa leder for 17. mai-komiteen, Sissel Trønsdal, under presentasjonen av årets program.

Adresseavisens lesere oppfordres til å sende inn bilder fra sine egne feiringer, uansett hvordan den feires:

- Det er selvsagt lov å feire uten finstas også. Og alle kan sende oss bilder av hvordan de feirer 17. mai i år. Så skal vi i Adresseavisen gjøre vårt beste for å dele gleden og stemningen med flest mulig, sier nyhetsredaktør Hansen Juvik.

Bildene sendes enkelt inn via vårt 17.mai-studio på adressa.no.

LES OGSÅ: Fly-tog over Trondheim, Stjørdal, Malvik og Frosta

LES OGSÅ: - Dette vil bli en veldig annerledes 17. mai-feiring

På forsiden nå