St. Olav innfører nye koronatiltak

Sykehuset innfører nye tiltak både for pasienter og ansatte.

Tilfeller av mutert koronavirus og smiteutbrudd på Østlandet og andre steder gjør at St. Olavs hospital strammer inn på sine rutiner.  Foto: Kim Nygård

Saken oppdateres.

St. Olavs hospital opplyser på sin hjemmeside at de nye tiltakene gjelder alle pasienter og besøkende som har vært i områder med høy smitte eller forekomst av mutert virus de siste ti dager. Tiltakene gjelder for alle type avtaler på sykehuset.

- Ikke møt til timen, men ring til den aktuelle avdelingen, dersom du har vært i områder med høy smitte eller mutert virus de siste ti dagene, lyder beskjeden fra sykehuset.

Etter telefonsamtalen vil det bli gjort en individuell vurdering av hva som vil skje videre. Ved akutte situasjoner blir pasientene tatt imot og smitteisolert.

Tilsvarende tiltak gjelder også for besøkende. St. Olav opplyser at pårørende kan få besøke kritisk syke, forutsatt at man følger retningslinjene for slike besøk.

LES MER: St. Olav-ansatt har fått påvist korona

Gjelder også for ansatte

Sykehuset ber også de ansatte og studenter om å være oppmerksomme når det gjelder områder med økt smitte eller mutert virus.

- Man må påregne mer smitte og mutert virus i hele landet. Endringene gjelder både for de som har vært på reise til aktuelle områder, men også de som har hatt besøk fra disse områdene, får de ansatte beskjed om på hjemmesiden.

Ansatte som har vært på steder med høy smitte eller forekomst av mutert virus skal teste seg ved hjemkomst, før de kommer på jobb, og vente med å dra på jobb til testresultatet er klart. En ny test skal gjøres syv dager senere. Dersom første test er negativ skal man jobbe med munnbind frem til test to er gjennomført og resultatet negativt.

Ansatte som har hatt nærkontakt med personer som har vært på steder med høy smitte eller forekomst av mutert virus skal teste seg ved symptomer. Dersom man har regelmessig kontakt med personer fra slike områder skal man teste seg ukentlig og bruke munndbind i situasjoner der man ikke kan oppretteholde en avstand på en meter.

Se Adresseavisens store oversikt over koronasituasjonen i Trøndelag

På forsiden nå