Ber folk som har vært innom denne butikken «sette seg selv i umiddelbar karantene»

Smittevernkontoret i Trondheim ber folk som har vært innom butikken Stoff og Stil på Tiller tirsdag 23. mars om å sette seg selv i umiddelbar karantene.

Saken oppdateres.

Det skriver Trondheim kommune i en pressemelding lørdag formiddag.

«Det er store muligheter for at de har vært i kontakt med en smittet person, og at de selv kan være smittet på grunn av dette», skriver kommunen i pressemeldingen.

Smittevernkontoret i Trondheim ber dem som har vært innom butikken i dette tidsrommet bestille time til test så raskt som mulig. I tillegg skal disse også teste seg på dag sju etter eksponering. Dersom testsvaret på dag sju er negativt, kan du komme ut av karantene. Husstanden skal være i ventekarantene til negativt svar på første test, skriver kommunen.

Onsdag 24. mars meldte kommunen at en ansatt ved samme butikk hadde fått påvist smitte. Den butikkansatte ved hadde ukjent smittekilde og var på jobb hele åpningstiden til butikken 20. mars.

- Alle kunder som var innom 20. mars må teste seg. Det er fordi en ansatt har vært på jobb store deler av dagen og smittetrykket blir høyere på grunn av det, sa kommuneoverlege Tove Røsstad til Adresseavisen onsdag.

Nå må altså alle kunder som var innom 23. mars også teste seg.

LES OGSÅ: Smittet ansatt var på jobb hele åpningstiden - alle kunder må teste seg

- Situasjonen er fremdeles veldig uavklart, siden det kan ta dager fra man er smittet, til symptomene oppstår og positiv test foreligger, sier Tove Røsstad, kommuneoverlege i Trondheim. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

- Situasjonen er fremdeles veldig uavklart, siden det kan ta dager fra man er smittet, til symptomene oppstår og positiv test foreligger, sier Tove Røsstad, kommuneoverlege i Trondheim.  Foto: Terje Svaan

På forsiden nå