Adresseavisen sender direkte fra nasjonaldagen klokka 12.40

Bli med på feiringen. Send inn bilder og tips oss gjerne om artige koronavennlige innslag.

I fjor ble det også kjørt kortesje gjennom byen.   Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Hipp, hipp hurra! Adresseavisen inviterer til 17. mai-feiring med stemningsrapport fra Trøndelag og direktesending fra veteranbilkortesjen som ruller gjennom Trondheim klokka 12.40. Den ser du i vårt livestudio.

17. mai-komiteen har nok en gang henvendt seg til Trøndelag Veteranvognklubb og American Car Club Trondheim om muligheten til å stille med biler.

Veteranbiltog: Dette bildet ble tatt i forkant av 17. mai i fjor. Fra venstre Jaguar 420 S 1968, eier Tor Ove Røe, Volvo 1800 E 1972, eier Frank Olav Jacobsen og Berit Nordaunet Jacobsen, Pontiac Lemans 1967, eier Olaf Hanger, Mercedes 230 1939, eier Terje Stenhaug, Cadillac Eldorado Bicentennial 1976, eier Jørn Wiik og Skoda 1100 1939, eier Hans Skjulsvik.  Foto: Morten Antonsen

Lederen i Trøndelag Veteranvognklubb, Tor Ove Røe, sier det er en ære for det motorhistoriske miljøet å kunne bidra til årets 17.mai-feiring.

- Alle savner den tradisjonelle 17.mai-feiringen, men når dette ikke er mulig er veteranbilkortesje et kjempegodt alternativ. Jeg må si at vi er særdeles godt fornøyde, for ikke å si veldig stolt, over å få organisere denne kortesjen. Dette gleder vi oss stort til og vi er glade over å få være en del av nasjonaldagsfeiringen, sier klubblederen.

Kun finpussen gjenstår

I 2020 var det 70 veteranbiler i kortesjen. I år vil hele 90 kjøretøy delta.

- Nå er det siste innspurt, med mindre omgjøringer av kjøreruter. Vi er i god rute, så nå er det kun finpussen som gjenstår. Det er også kommet noen etteranmeldte, så vi har nå til sammen 90 biler. Dette er 20 flere biler enn i fjor og noe vi veldig godt fornøyde med, sier Røe.

Kjører to kortesjer

Nytt av året er at det vil være to ulike kortesjer. Hver kortesje vil bestå av 45 veteranbiler og skal kjøre en egen rute på i underkant av tre timer.

- Det er 17.mai-komiteen som har kommet med ruteforslag og med to ruter får vi dekket større deler av byen.

Mangfoldig motorhistorisk miljø

I tillegg til Trøndelag veteranvognklubb skal også American Car Club, Mercedes-Benz klubben, Gammalsaabens Venner, Rutebilhistorisk Forening i Trondheim, Historiske militære kjøretøyers forening (HMK) og brannvesenet i Trondheim delta i 17. mai-kortesjen gjennom sentrum.

- Vi er et bredt sammensatt motorhistorisk miljø og publikum vil få se et veldig stort mangfold av motorhistoriske kjøretøy. Det at vi har fått med flere klubber viser også bredden i type kjøretøy og gir et sted mellom 15 og 20 klubber sjansen til å markere seg.

I tillegg til de 90 veteranbilene deltar også to brannbiler fra Trondheim brannvesen i 17. mai-kortesjen gjennom Trondheim sentrum.

Delta med dine bilder fra feiringen fra kl. 07 og gjennom hele dagen i Adresseavisens 17. mai-studio.

Klokka 13.35: Veteranbil-kortesjen starter (rute 2)

Adresseavisens journalist Annemona Grann og historiker Terje Bratberg loser oss gjennom nasjonaldagen direkte fra en av veteranbilkortesjene i Trondheim.

Rute 1

34 km, estimert kjøretid 2,5-3 timer. Starter 13.15

Grilstad – Moholt – Nardo – Fossegrenda – Tiller – Heimdal – Kolstad – Byåsen – Ila – avsluttes i St. Olavs gate.

Ranheimsvegen –Strindfjordvegen – Grilstadfjæra – Skovgård - Jakobslivegen –Hørløcks veg - Jakobslivegen - Jonsvannsveien – Jonsvannsveien – Bregnevegen – Fiolsvingen - Torbjørn Bratts veg – Utlervegen – Venusvegen – Bratsbergvegen – Leirfossvegen – Fossestuvegen – Gamle Okstadbakkan Østre Rosten - Anne-Kath. Parows veg - John Aas veg – Bjørndalen – Ringvålveien - Kongsveien - Byåsvegen - Ilevollen - Kongens gt. - St. Olavs gate.

Rute 2

32 km, estimert kjøretid 2,5-3 timer. Starter 5 minutter etter siste bil i rute 1.

Grilstad – Leangen – Lade – Rosenborg – Sentrum – Ila – Byåsen - Bøckmanns veg – Sluppen – Sentrum – avsluttes i Kjøpmannsgata.

Ranheimsvegen - Strindfjordvegen - Grilstadfjæra - Ranheimsvegen – Falkenborgvegen - Bromstadvegen - Lade alle - Olav Engelbrektssons alle – Sjømannsvegen – Gunnlaugs vei – Korsvik alle - Olav Engelbrektssons alle - Lade alle – Jarlevegen – Mellomvegen – Nidarholms gate -Mellomvegen – Thomas von Westens gate – Innherredsvegen – Stadsing. Dahls gate - Nonnegata –Innherredsvegen – Bakke bro – Fjordgata – Sandgata - Vollgata - Kongens gate – Ilevollen – Byåsveien - Fridtjof Nansens veg - Sverresborgs alle - Gamle Oslovei - General Bangs vei – Byåsveien - Bøckmanns veg -Osloveien - Cecilienborgvegen - Olav Kyrres gate - Elgeseter gate - Prinsens gate - Bispegata – Kjøpmannsgata.

Klokka 19: Ønskereprise fra 2020: Trondheim Symfoniorkester & Opera sin digitale festkonsert.

Her kan du melde deg på vårt arrangement på Facebook dersom du har planer om å følge 17. mai-dekningen vår.

På forsiden nå