NTNU ber studentene avlyse resten av fadderuka i Trondheim

NTNU, Trondheim kommune, studenttinget og Velferdstinget ber nå studentene om å avlyse resten av fadderuka grunnet smittesituasjonen.

Fordi mange studenter er smittet av korona oppfordres nå studentene til å avlyse fadderuka.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

- Torsdag ble det meldt om 113 nye smittetilfeller i Trondheim. Mange av disse er studenter. På bakgrunn av dette går nå ledelsen i Trondheim kommune, NTNUs rektor Anne Borg og lederen for studenttinget, Andreas Knudsen Sund, ut med en felles, sterk oppfordring om å avlyse siste del av fadderukene og andre sosiale aktiviteter de nærmeste dagene. Hensikten er å beskytte studentene og bidra til å få kontroll på utbruddet, skriver NTNU i en pressemelding fredag formiddag.

Oppfordringen gjelder bare sosiale aktiviteter ved NTNU i Trondheim, ikke ved NTNU i Gjøvik og Ålesund.

LES OGSÅ: Varsler pressekonferanse etter krisetall i Trondheim

Håper flere følger etter

Også Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim stiller seg bak avgjørelsen - og ber samtidig om at studenter ved andre institusjoner slutter opp om oppfordringen.

- Jeg ønsker å anbefale alle de andre utdanningsinstitusjonene om å gjøre det samme. Jeg mener at det er viktig at vi står sammen om å få kontroll på smitten sånn som koronasituasjonen er i Trondheim nå, og da må vi huske at vi også har mange studenter her i byen som ikke studerer ved NTNU, sier leder Ellinor Lindström i Velferdstinget til Adresseavisen.

Fortsetter med fysisk undervisning

NTNU fortsetter fredag med fysisk undervisning som opprinnelig planlagt i Trondheim. Forutsetningen er at alle studenter og ansatte følger skjerpede smittevernregler. Alle oppfordres om å holde minst en meter avstand både i undervisningssituasjoner og ellers på campus, skriver universitetet.

I Trondheim og Ålesund har kommunene innført påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst en meter avstand. Også i Gjøvik anbefales det å bruke munnbind i slike situasjoner. Dette gjelder for eksempel når det oppstår køer på vei inn og ut av auditorier, kantiner mv.

Det er satt ut esker med gratis munnbind flere steder på campusene, i alle de tre byene. I Trondheim er det lov å forsyne seg med en hel pose med ti munnbind. Dette er tryggere enn å plukke ett og ett munnbind ut av posene.

Beredskapsledelsen ved NTNU og i Trondheim kommune følger utviklingen nøye gjennom helga.

LES OGSÅ: Ny smitterekord i Trondheim

På forsiden nå